Wad Lekkers, Harlingen

Wad Lekkers, Harlingen

Van twee zaken een horecazaak maken en inrichten zodat het niet aan het oude doet denken. ESTIDA ontwierp voor Wad Lekkers in Harlingen een authentieke inrichting die praktisch was en een slimme routing kreeg.

Wad Lekkers in Harlingen is een bijzondere horecagelegenheid. Het ligt tegenover de terminal voor de boot die reizigers naar Terschelling of Vlieland brengt. En dat zorgt voor gasten die veel te vroeg aanwezig zijn en de tijd willen doden met een kopje koffie of wat te eten, maar ook voor reizigers die snel de boot moeten halen maar toch eerst nog een broodje en wat te drinken willen meenemen.   

Moderne inrichting
Voor al die gasten wilde eigenaar Alex Terpstra een restaurant dat elk type reiziger zou aanspreken. Wad Lekkers moest een moderne inrichting krijgen. “Ik wilde een industriële sfeer met veel staal en een betonlook. Ook moest het geschikt zijn voor wie snel wat komt eten en we wilden iets met al die koffers die steeds op de vloer stonden en waar iedereen over struikelde.” Met onder meer een marmoleumvloer in betonlook, veel stalen details om een natuurlijke afscheiding en handige routing in het restaurant aan te brengen en de materiaalkeuze en vormgeving voor het meubilair werd de gewenste sfeer gecreëerd.   

Treincoupés met kofferrekken
Het meest opvallende element in dit interieur zijn wel de treincoupés die een praktische oplossing vormen voor de eettafels. Met stalen kofferrekken boven de zitjes staan er geen koffers meer op de vloer en sluit de inrichting aan bij de sfeer van de reizigers. Deze treinzitjes zijn bij het raam geplaatst waar het plafond omhoog welft zodat de extra hoogte in deze zaak optimaal wordt benut.  

Artikel delen