Rex in Hilversum gaat verbouwen

Rex in Hilversum gaat verbouwen

Horecabedrijf Foyer Restaurant Club Rex in Hilversum van Marco van Velthooven, dat al tien jaar bestaat, is de hele maand september dicht (op de nachtclub na) voor een grote verbouwing. In oktober openen de deuren weer met een kleurrijk interieur van Le Ban.

Met behulp van ontwerper Eric Kuster toverde Van Velthooven de oude bioscoop in 2008 om tot kosmopolitisch, chique en on-Nederlands geheel. Nu wil Van Velthooven met Rex opnieuw de standaard zetten. De designers van Le Ban nemen het klassieke interieur onder handen. Het nieuwe ontwerp combineert art deco met een vleugje Miami. Geometrische prints met diepgroen en oudroze wisselen straks af met messing en marmer in ronde vormen. 

Streetfood
Voor het nieuwe dinermenu gaat Rex op wereldreis. Van de Verenigde Staten tot Japan, en van China tot Indonesië, streetfood-gerechten omte delen vanuit de hele wereld komen naar Rex. Tijdens het diner staan onder andere crab cakes, sashimi, krokant buikspek en patatje rendang op de kaart. Het lunchmenu blijft ook toegankelijk en bevat een aantal Rex-klassiekers. Het cocktailmenu blijft onveranderd. 

Iconische plek
Rex is gevestigd in een oude art deco bioscoop aan de Hilversumse Groest. Van Velthooven: “10 jaar is niet niks in de horecawereld. Ik ben heel trots dat Rex al zo’n lange tijd op deze iconische plek in Hilversum mag zitten. We gaan door met het leveren van kwaliteit – heerlijk eten, wijn en cocktails – maar dan in een geheel nieuw en eigentijds jasje.” Van Velthooven is bekend van onder andere MEDDENS, Fat Joe’s | Pasta & Wine en Café Burger in Hilversum.
 
 
 
 

 

 

Artikel delen