Rotterdam krijgt Foodhallen in pakhuis

Rotterdam krijgt Foodhallen in pakhuis

Tsibo Lin, Chong Chu en Zing-Kyn Cheung, de mede-grondleggers van de Amsterdamse Foodhallen, breiden uit met de Foodhallen naar Rotterdam. De initiatiefnemers zoeken nog horecaondernemers die een stand willen huren.

Dat schrijft het AD. De Rotterdamse Foodhallen komen onder het monumentale Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier. Chong Chu is Rotterdams en voor hem was het een logische stap om uit te breiden naar Rotterdam. "Het begon bij ons na 3,5 jaar te kriebelen. Het loopt heel erg goed in Amsterdam en we willen meer.” 

Rotterdams
De Rotterdamse foodhallen worden geen kopie van de Amsterdamse, zegt Chu. Ze worden juist een afspiegeling van Rotterdam. "De karakteristieken van de stad moet je terug zien bij de ondernemers en het aanbod. De foodhallen moeten een afspiegeling zijn van wat Rotterdam te bieden heeft. We zoeken daarom naar Rotterdammers die willen ondernemen, bestaande horecaondernemers, maar ook starters."

Sociaal concept
In de Foodhallen moet straks van alles te krijgen zijn: van makkelijk aanbod tot aan het hogere segment, een zo breed mogelijk aanbod voor een zo breed mogelijke doelgroep. "Het is een heel sociaal concept. Mensen eten samen, maar kunnen allemaal kiezen bij welk standje ze willen eten. Het voordeel is dat óók als je met een groot gezelschap bent, iedereen kan kiezen wat hij wil eten. Eten delen is belangrijk bij ons. Je ziet dat mensen met elkaar in gesprek raken doordat ze bij elkaar aanschuiven.”

Room Mate
Het monumentale Pakhuismeesteren wordt op dit moment verbouwd tot een hotel. De Spaanse hotelketen Room Mate opent binnenkort. De Foodhallen komen op de begane grond. 

Geen concurrentie
Volgens Chung kunnen de Markthal, Fenix Food Factory én de nieuwe Foodhal goed naast elkaar bestaan, omdat ze allemaal een ander segment bedienen. "De Fenix Food Factory is rauw en puur. Wij mikken op een andere manier van eten. De Markthal is véél meer gericht op winkelen. Bij ons staat consumptie ter plaatse centraal. Je komt naar de Foodhallen om te eten. Ik denk eerder dat ze elkaar versterken dan elkaar beconcurreren.” De Foodhallen moeten ergens deze zomer open.

Artikel delen