Slow fastfoodconcept opent op Zuidas: Palante

Slow fastfoodconcept opent op Zuidas: Palante

Op het meest groene stukje van de Zuidas is café-restaurant Palante geopend. Een plek waar vers vegetarisch eten de hele dag door snel kan worden genoten. Palante wil gasten het beste van fast food (snel, betaalbaar) en casual dining (kwaliteit, sfeervolle inrichting) bieden.

Chef Eddy Blaas kookt met heel veel groenten en een klein beetje vlees. Op het menu staan 6 koude en 6 warme gerechten, geïnspireerd door de Mediterrane en Aziatische keukens. Elk gerecht kost tussen de 3,00 en 3,75 euro. De gast kan zelf bepalen hoeveel hij eet, en uitgeeft. Palante speelt zo in op de markt voor de snelle, gezonde trek.

Iedereen komt aan zijn trekken
Op het menu verder vegetarische bitterballen van Chef Thor (3,25 euro/3 stuks), biologische wijnen uit Italië en Duitsland (vanaf 3,50 euro per glas), biologische bieren uit Nederland en verse sappen. Limonade en thee maakt men zelf in de doe-het-zelf limonade- en theebar met Amsterdamse siropen en veel verse ingrediënten. Voor ontbijt is er huisgemaakte granola, pecan brownie, gestoofde peren-cranberry crumble en appel-olijfoliecake.

Teruggekeerde studievrienden
Het café-restaurant is gevestigd aan de Fred Roeskestraat 97 en heeft 45 zitplaatsen binnen en 45 op het terras. De zaak wordt gerund door Eddy Blaas en Jerry van Schaik, studievrienden sinds de jaren ’90. Blaas had zijn eigen hotel-restaurant in België en Van Schaik runde zijn horecabedrijven in Boekarest, Roemenië.

Blaas wil dat mensen ontdekken dat groente eten net zo lekker is als vlees. ‘Ik wil ze verleiden tot het eten van minder vlees. Ik kan erg blij worden als een verstokte carnivoor me nieuwsgierig vraagt hoe onze gegrilde biet is klaargemaakt’, aldus Blaas.

Artikel delen