Sneakpreview Meddens in Hilversum

Sneakpreview Meddens in Hilversum

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw visrestaurant aan de Kerkbrink in Hilversum: Meddens, een van de nieuwste aanwinsten van horecaondernemer Marco van Velthooven. De zaak opent eind april. Rein Rambaldo van De Horecafabriek is verantwoordelijk voor het design. Bekijk hieronder de eerste beelden.

Om het voormalige modehuis Meddens om te toveren tot restaurant, is het pand volledig gestript. Op de trap na, met messing leuning en brede treden. De absolute eyecatcher van de zaak, volgens Van Velthooven. Hij is naast Meddens ook verantwoordelijk voor  onder andere SNCKBR in Amsterdam en Fat Joe's in Hilversum. 

Interieur
Op de menukaart van Meddens speelt vis de hoofdrol en vlees, vega en koffie met gebak een bijrol. Het interieur van Messens wordt warm en kleurrijk, met een knipoog naar ‘vrouwelijk’. “Want vrouwen bepalen waar gegeten wordt”, aldus Van Velthooven tegen De Gooi- en Eemlander. De zaak krijgt veel ronde vormen, zachte stoffen, blauw denim, geel rib en mooie tegels in pasteltinten op de vloer. Op de begane grond komt een groot rond bareiland met daaromheen tafels en stoelen.

Open keuken
Op de vide komt de grote open keuken en ook op de derde verdieping staan straks ook tafels en stoelen. Op de vierde verdieping komt de private dinner-ruimte. Bij de trap creeërt Van Velthooven een ‘Instaplek’: een messing decor met de slogan ‘Catch you later’.

Crowdfunding
Meddens is gerealiseerd dankzij crowdfunding. Binnen 5 minuten haalde de zaak al 200.000 euro op.

Artikel delen