Sneakpreview restaurant Persijn Amsterdam

Sneakpreview restaurant Persijn Amsterdam

Midden in het Amstelkwartier in Amsterdam Oost opent eind maart het vernieuwende restaurant Persijn. Het restaurant wordt gekenmerkt door Dutch Cuisine en is een onderdeel van het hotel QO Amsterdam. Op de 22ste verdieping bevindt zich de kas, waar groente, fruit en kruiden worden verbouwd. 

Persijn wordt gedreven door executive chef Alexander Brouwer. Luc Kusters, grondlegger van de Dutch Cuisine-movement, is als culinair adviseur betrokken bij de samenstelling van het menu. Tjitze van der Dam is als souschef de rechterhand van Brouwer.

Circulariteit en duurzaamheid
De thema’s‘innovatie, circulariteit en duurzaamheid spelen een belangrijke rol bij het concept. Brouwer: "Persijn wil laten zien dat verantwoord ondernemen in de Amsterdamse horeca niet alleen mogelijk is maar ook noodzakelijk is voor de toekomst. Verantwoord consumeren kan ook lekker en verrassend zijn. Het streven is om zoveel mogelijk samen te werken met leveranciers en medewerkers die de visie op circulair ondernemen delen." Dat uit zich volgens hem o.a. in een ambitie om het gebruik van niet duurzame verpakkingsmaterialen te beperken tot een strikt minimum. Verantwoord, duurzaam en eerlijk zonder in te boeten aan kwaliteit.

Kas
Op het dak van het gebouw bevindt zich de kas. Een unieke ruimte die inspeelt op de trend van ‘urban farming’. De kas maakt gebruik van de nieuwste technologieën om groente, fruit en kruiden te verbouwen. Er wordt zelfs vis gekweekt in het vrijwel circulaire aquaponics systeem. De vissen scheiden voedingsstoffen uit die een biologische voedselbron voor de planten vormen en de planten zuiveren het water voor de vissen. Zodra de vissen hun natuurlijke levenscyclus in de tanks hebben doorgebracht, worden ze verwerkt in de gerechten van het restaurant. 

Design
Het stijlvolle interieur van Persijn komt van designbureau TANK. Het kleurenschema voor Persijn is geïnspireerd op een graanveld. Het groen, bruin en goud in combinatie met hout en leer geeft een warme en vertrouwde uitstraling. Er is een typisch Nederlandse uitstraling gecreëerd, traditioneel maar met een moderne twist. 

Artikel delen