Uitbreiding Bistronoom in Woerden

Uitbreiding Bistronoom in Woerden

Op 16 juli 2016 openden chef Jan Cees Graafland en gastvrouw Kirsten Veltkamp restaurant & bar Bistronoom in Woerden.

Nu, vier jaar later, openen ze hun kelder voor private dining, feesten, partijen, vergaderingen, borrels en events. In deze ruimte zijn een paar eyecatchers zijn waaronder een hele grote wandtekening van graffiti. Deze is weer te herleiden naar de moestuin die het koppel in Woerden heeft en gebruikt om toffe gerechtjes in het restaurant te serveren. Centraal staat  nog steeds het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke producten, de eigen moestuin en de inpandige kas, waarmee ze gasten bewust willen laten worden van de oorsprong van producten.

Eten op niveau

Bistronoom staat voor bistronomie, oftewel eten op niveau in een informele bistrosetting. Er is geen linnen op tafel, de sfeer en de setting zijn informeel en relaxt. De zaak kent twee gedeelten: de lichte Kas met planten, groenten en een spectaculaire moswand en de huiselijke Woonkamer met de bar waar huisgemaakte barhappen, ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte botanische limonades worden geserveerd. Beide delen worden gescheiden door een haardpartij. Buiten op het sfeervolle Kazerneplein is een groot terras.

Reconnect to nature

Patron-cuisinier Jan Cees Graafland werkte eerder als chef bij restaurant De Dukdalf in Woerden en wil met Bistronoom een eigentijds restaurant neerzetten met herkenbare producten. “Wij willen verrassen met vernieuwende gerechten en de essentie van ingrediënten laten spreken. We hebben een eigen moestuin, zodat we onze gasten bewust kunnen laten worden van de oorsprong van producten. ‘Reconnect to nature’ staat bij ons centraal. Kwaliteit staat voorop bij de producten die we inkopen en we gebruiken natuurlijk ook veel regionale producten, want in het Groene Hart is heel veel moois te vinden. Alles wordt ambachtelijk en in eigen keuken bereid, waardoor we makkelijk op verzoek gerechten kunnen aanpassen voor gasten met een allergie of dieetwens.”

Reconnect

Gastvrouw Kirsten Veltkamp werkte tijdens en na haar studie aan de Middelbare- en Hogere Hotelschool in de horeca en marketing. “Het centrale thema ‘reconnect’ is ook van toepassing op onze gasten. Bistronoom is een plek om te ontmoeten, te genieten en te beleven, met elkaar of met vrienden. We hebben de ervaren Danny van den Barselaar aangetrokken om samen met mij de bediening aan te sturen. Hij werkte eerder onder meer bij restaurant ElVi in Utrecht.”

Artikel delen