Preview: Badhotel Renesse breidt uit

Preview: Badhotel Renesse breidt uit

Aan de Zeeuwse kust opent deze zomer Villa Noordzee. Het sfeervolle hotel met wellnessfaciliteiten en elf eigentijdse suites is onderdeel van Badhotel Renesse. E.S.T.I.D.A. ontwierp het nieuwe gedeelte. Bekijk de foto’s onder dit artikel voor een impressie.

Villa Noordzee onderdeel van Badhotel Renesse

Badhotel Renesse en de bijbehorende b&b Villa Westerduin zijn uitgebreid met Villa Noordzee. De sfeervolle villa telt tien juniorsuites en een wellness-suite. Ze hebben allemaal een eigen buitenterras, maar verschillen onderling wel. Sommige kamers hebben een open haard, andere een hoogslaper (voor kinderen) of een hemelbed. Er zijn wellnessfaciliteiten en een zwembad in de gezamenlijke tuin.

Badhotel Renesse_Villa Noordzee

Waar vind je Villa Noordzee?

Villa Noordzee ligt aan de rand van Renesse en dichtbij het strand, direct naast Badhotel Renesse en in de tuin van de historische Villa Westerduin.

Wat kan je verwachten?

Om de nieuwe villa te realiseren was een flinke verbouwing nodig: van het bestaande bijgebouw van Villa Westerduin, waarin al vijf kamers gevestigd waren, bleven alleen de buitenmuren deels overeind. “Alles is opnieuw opgetrokken en voorzien van nieuwe kozijnen en binnenmuren”, vertelt eigenaar Olav Davidse. “We hebben veel aandacht besteed aan circulair en duurzaam bouwen.”

Badhotel Renesse

Davidse heeft Badhotel Renesse al 27 jaar en blijft de formule ontwikkelen. “Door up-to-date te blijven verleng je de houdbaarheidsdatum en waarde van je bedrijf en blijf je on top of mind bij je gasten”, gelooft hij. De grootste groep gasten komt om te ontspannen aan de Zeeuwse kust, maar het hotel is ook populair bij zakelijke gasten.

Zeeuwse cultuur terug te brengen in de kamers

E.S.T.I.D.A. deed het interieur. Eigenaar Michel Ruijgrok: “Het idee was de Zeeuwse cultuur terug te brengen in de kamers, op een sfeervolle, boetiekachtige manier. We hebben daarvoor beelden van modern Zeeland als uitgangspunt genomen en drie verschillende type kamers gerealiseerd, met elk een eigen kleurstelling, zoals okergeel, zilvergrijs en koraalrood. We hebben veel ‘echte’ materialen gebruikt: ruig hout en staal bijvoorbeeld. De details maken het af: zo werkten we samen met een Zeeuwse kunstenares die panelen met oesters en mosselen maakt, maar niet op een traditionele manier.”

Wanneer gaat Villa Noordzee open?

Villa Noordzee opent in juli 2021.

Artikel delen