[Foto's] Geopend: Niu hotel in Haarlem

[Foto's] Geopend: Niu hotel in Haarlem

Begin mei opende NOVUM Hospitality haar eerste niu hotel van Nederland in Haarlem. Het hotel met 84 kamers is gevestigd in de oude melkfabriek en is de inrichting hierop geïnspireerd. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan vijftig niu hotels. Bekijk impressies van de Haarlemse vestiging onder dit bericht.

In elk niu hotel spelen de locatie en directe omgeving een belangrijke rol. niu in Haarlem heet dan ook niu Dairy en dankt deze naam aan het feit dat het hotel in de oude melkfabriek is gevestigd. De architecten van Mulderblauw hebben zich hierdoor laten inspireren. Dit zie je terug in details: stoelen bekleed met koeienhuiden en melkflessen als lampen. Albumcovers en portretten van lokale muzikanten in de lobby verwijzen naar het naastgelegen poppodium Patronaat.

Viva con Agua
niu werkt samen met de non-profit organisatie Viva con Agua, die zich wereldwijd hardmaakt voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor iedereen. In elk niu hotel vindt men ontwerpen van kunstenaars die zich inzetten voor Viva con Agua. niu Dairy is onder handen genomen door kunstenaar Bobbie Serrano.

Over niu
niu staat voor native, inspiring, unique. Het merk richt zich op de millennial en wordt geïnspireerd door de locatie en gevormd door kunst en geschiedenis. De hedendaagse hotelgast trekt zich volgens het hotelmerk niet meer terug op zijn kamer. De levendige lobby en de innovatieve co-working ruimte spelen daarom in op de vraag van de huidige hotelgast.

Over NOVUM Hospitality
Het familiebedrijf NOVUM Hospitality, dat werd opgericht in 1988, is met momenteel 161 hotels en meer dan 20.000 hotelkamers op 65 locaties in Europa de grootste hotelgroep in Duitsland.  Het hotelportfolio omvat centraal gelegen drie- en viersterrenhotels die gedreven worden onder de merknamen NOVUM Hotels, Select Hotels en niu. Bovendien fungeert NOVUM Hospitality als franchisenemer van de InterContinental Hotels Group, AccorHotels, Best Western Hotels & Resorts en Choice Hotels. 

Artikel delen