Nieuwe eyecatcher: Pink Beach in Amsterdam

Nieuwe eyecatcher: Pink Beach in Amsterdam

Wie van roze houdt, zal zich sinds kort goed vermaken in Pink Beach by WONDR. De openlucht bar in Amsterdam-Noord is er tot en met oktober en opent volgend jaar weer in het terrasseizoen. Het is een initiatief van Sarah Mendes, de bedenker van het naastgelegen instagrammuseum WONDR Experience. Bekijk foto’s van de knalroze bar onder dit bericht.

Foto’s: WONDR Experience by Ana De Santos Dia

Pink Beach: een droomwereld

Pink Beach

De sombere periode van afgelopen jaar deed Mendes dromen over verre stranden en tropische oorden die lange tijd niet toegankelijk waren vanwege de pandemie. “We wilden een droomwereld creëren waar gasten zich wanen in tropische sferen. Een plek waar mensen konden genieten van lekkere cocktails met hun voeten in roze zand. Een surrealistische plek waar je het gevoel hebt heel ver weg te zijn, in een andere werkelijkheid en plaats.”

Pink Beach: roze zand en ballenbak

Pink Beach heeft een terras, roze zand, palmbomen, cacti en een ballenbak voor volwassenen. Een ‘ultieme dreamescape’ noemt Mendes het. “Het fun aspect is overal aanwezig, de sfeer is jong, onbezonnen, energiek en hyper fotogeniek. Gasten kunnen kleurrijke funky cocktails, lekker ongecompliceerd eten en vrolijke muziek verwachten.”

Design Pink Beach

Patricia Bustos, ook wel bekend als de koningin van roze, is verantwoordelijk voor het indrukwekkende interieur van Pink Beach. Vorige jaar mocht de designer de FRAME award voor beste kleurgebruik in ontvangst nemen. Voor de openlucht bar liet de designer zich inspireren door Art Deco en het werk van fotograaf Slim Aarons met als doel een oase middenin een stad te creëren.

Ze zegt: "Dolce far niente is een uitdrukking die in Italië wordt gebruikt om de plezierige emotie uit te leggen wat we voelen als we genieten van even helemaal niets doen. In deze post-covid-wereld waarin we leven, is ongecompliceerd genieten, één van de dingen waar we het meest naar hunkeren. Re-connecten met vrienden, samen lachen en de mobiele telefoon uit. Quality time ervaren.”
 

Artikel delen