Novi: nieuw huiskamerrestaurant in Amsterdam-Oost

De ingang van het nieuwe restaurant Novi in Amsterdam

Novi: nieuw huiskamerrestaurant in Amsterdam-Oost

Deze week opent het Italiaanse restaurant Novi in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Het moet een gezellig buurtrestaurant worden, waar iedereen zich thuis voelt. “De Italiaanse huiskamer van Amsterdam-Oost met goed eten en drinken, dat is wat we voor ogen hebben met Novi”, aldus de eigenaren Eshwin Boetting en Maarten Koeling (bekend van bar-restaurant Kop van Oost).

Tekst: Kristi Houtkamp

All day-restaurant

Het huiskamerrestaurant is een klassiek en tijdloos Italiaans concept, waarbij alles draait om heerlijk eten, mooie wijnen en goede koffie. Op de kaart: Italiaanse klassiekers met een Hollandse twist, zoals cacio e pepe bucatini met een Hollandse garnalenbisque, ravioli gevuld met knolselderij en cannerone paling.

“Novi is een all day-restaurant voor de buurt, met het gezin als doelgroep”, vertelt Boetting. “Wanneer de kinderen naar school zijn, kom je hier voor koffie en taart of een lekker broodje. Wie wil werken zoekt een tafeltje achterin en opent zijn laptop om in een ontspannen omgeving aan de slag te gaan. En ’s avonds spreek je hier met vrienden af voor een goed glas wijn en een lekker gerecht.”

‘We willen groeien met ons concept no-nonsense-horeca’

Ondernemers willen groeien

Boetting en Koeling zijn ervaren ondernemers. Novi is hun tweede restaurant. Hun andere restaurant, Kop van Oost, is ook in Amsterdam-Oost gevestigd, direct aan het water. Al ruim vijf jaar serveren ze hier gerechten (waaronder Italiaanse) met lokale producten als basis. Ze willen groeien met hun concept dat ze ‘no-nonsense-horeca’ noemen: geen onnodig hip gedoe, maar gewoon goed eten en drinken.

“Dat voeren we ook door bij Novi. Onze mooie gerechten spelen de hoofdrol”, zegt Boetting. “Toen het pand aan de Middenweg in de Watergraafsmeer vrijkwam, zagen we kansen want de Watergraafsmeer is een leuke buurt die bij ons concept past.”

Novi-Amsterdam-keuken
Novi-Amsterdam-interieur-1 Novi-Amsterdam-interieur-2
Artikel delen