[Geopend] Onglet in Maastricht

[Geopend] Onglet in Maastricht

Tim Sieben, Alan Oostrom en Levy Smit, tevens eigenaren van brasserie Mijn Streek in Heerlen, openden in april in een oude slagerij het bijzondere restaurant met bijbehorende slagerij Onglet in de Maastrichtse wijk Wyck. Bekijk foto's van het interieur (gemaakt door Guy Houben en Gerlach Delissen) onder dit bericht.

Smit: “Op deze plek was 110 jaar slagerij Schürmann te vinden. Vanwege die achtergrond hebben we ook een winkel gerealiseerd in het pand, waar de sfeer van de oude slagerij voelbaar is. Het restaurant is te vinden in de oude werkplaats van de slager en is toegankelijk via de koelceldeur van de slagerswinkel. Een soort speak easy-principe dus.” Er is plek voor 55 gasten, waarvan 16 plekken aan de keukenbar.

Originele slagersvloer
Over het interieur zegt Smit: “Samen met Ontwerpbureau Reiters ontwierpen we een modern en elegant interieur voorzien van luxe comfort met warme bekleding. De marmeren bar van zestien meter, vintage lampenkappen en de open keuken zijn echte eyecatchers. Door het behoud van de originele slagersvloer blijft het historisch erfgoed van het pand zichtbaar.”

Onglet.nl

 

Artikel delen