Kita is de Japanse vertaling voor ‘Noord’ en is vernoemd naar de rivier de Noord die langs het terras stroomt. Daar waar vroeger de scheepsbouw hoogtij vierde in Ambacht, hebben gasten nu vanaf het terras een fenomenaal uitzicht over deze belangrijke rivier met veel verkeer van en naar Rotterdam.
Het menu
Op de menukaart staan internationale gerechten. “Door met enkel verse en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten te werken komen deze zo eerlijk en puur mogelijk naar voren in smaak en presentatie. Met de naam geven we al prijs dat we ook geïnspireerd zijn door de Japanse keuken. De exquise uitgebalanceerde gerechten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook de smaak biedt een pallet waar de westerse keuken door wordt verrast. Veel gerechten zullen geserveerd worden om met elkaar te delen. Het voor-hoofd-na-concept laten we achter ons.”
'Het voor-hoofd-na-concept laten we achter ons'
De menukaart is samengesteld door chef-koks Barry van Wilgenburg (Executive Chef/ Managing Partner) en Rob Werkhoven (chef de cuisine) De ervaring en creativiteit van deze heren komen samen op de menukaart van KITA. Van Wilgenburg werkte hiervoor vijftien jaar voor The Harbour Club als executive chef. De bediening staat onder leiding van Peter de Ruiter. Hij heeft inmiddels al een aantal jaar voor de Willaerts Group gewerkt in restaurant Le Barrage te Alblasserdam. Hij zal de gastvrijheid van de Willaerts Group voortzetten in KITA. De sommeliers staan garant voor passende wijn-spijs-combinaties en delen graag hun kennis van de vele wijnen op de wijnkaart.