Open: Restaurant STER in Rotterdam-Kralingen van Terry Priem

Interieur Restaurant STER

Open: Restaurant STER in Rotterdam-Kralingen van Terry Priem

In Rotterdam-Kralingen openden Terry Priem en Esther van Otterloo hun nieuwe zaak: Restaurant STER aan de Honingerdijk 265. Het fine dining-restaurant, gevestigd op de voormalige locatie van restaurant Fred**, is de tweede zaak van het paar, dat ook eigenaar is van Gastrobar STER.

Foto's: Aldwin van Krimpen

Next level koken

Na een soft opening voor groepen vanaf medio december 2022, is het restaurant op 16 januari 2023 officieel geopend. Zestig gasten kunnen er genieten van een hoogstaande keuken op niveau. Terry Priem: “Hier koken we next level als je het vergelijkt met de gastrobar en op een niveau zoals ik dat nog nergens anders deed. Gebleven is mijn signatuur van harmonieuze smaken en kleuren op het bord, evenals de stoere en speelse sfeer. Mijn keukenchef is Nino Koster die al jaren sous-chef was bij Gastrobar STER en die daarvoor bij restaurant Aan de Zweth in Schipluiden heeft gewerkt. Sous-chef is Joe Liem, hij heeft onder meer restaurants De Burgemeester* in Linschoten en Aan de Zweth op zijn cv staan. ”

'We koken hier op een niveau zoals ik dat nog nergens anders deed'

Veel menukeuze, ook vegetarisch

De kaart biedt veel keuze, inclusief een à-la-carte-gedeelte. Naast een chef’s menu is er een vegetarisch menu en een menu met meer exclusieve ingrediënten zoals kaviaar en truffel. Alle gerechten in de menu’s zijn beschreven, zodat de gast vooraf weet wat hij op het bord krijgt. Daarnaast is er een à-la-carte-kaart en een lunchmenu.

1 Rest STER tonijn
Tataki, snijboon, schaaldier, Tomasu
Rest STER vlnr Esther en Terry 3 Rest STER Gouden Peer

Het interieur

Het interieur heeft een restyling ondergaan waarbij gewerkt is met blauwe kleuraccenten. Esther van Otterloo: ”Eyecatchers zijn de blauwe kolommen in het restaurant, de azuurblauwe epoxy tafelbladen en de kleurrijke bloemboeketten. Graffiti loopt als een rode draad door Terry’s leven en is verwerkt in het grote opvallende muurkunstwerk en in de viptafel. In deze tafel, waaraan maximaal twaalf personen kunnen eten, zijn door Terry geschreven tags voor de crowdfunders verwerkt. De naam STER is destijds gekozen omdat het de signatuur van Terry was in zijn graffiti-periode. Zijn graffitisignatuur is verwerkt in het logo van beide zaken en komt op veel plekken terug.”

Rest STER interieur (1)

Vertrouwde gezichten

Vaste gasten zien veel vertrouwde gezichten terug. Terry Priem: “Sommelier Jung Hwan Groenendaal is van Gastrobar STER naar Restaurant STER verhuisd. Ook maître en fromager Jacqueline Kooij, die eerder fromager was bij restaurant Joelia in Rotterdam, verhuisde mee van de gastrobar naar het restaurant. Veel andere bekende gezichten zijn in de gastrobar gebleven. Omdat mijn focus op Restaurant STER ligt, heb ik Koen Visser aangetrokken als chef van de gastrobar. Robin Buitelaar is daar maître en bedrijfsleider. Zij runnen de zaak volgens onze filosofie, ook culinair gezien. Vanzelfsprekend ben ik ook regelmatig in de gastrobar te vinden.”

Bolgheri-wijnkaart met Super Tuscans

Onderscheidend op wijngebied is de Bolgheri-wijnkaart met Super Tuscans. Hierop staan wijnen uit de Toscaanse wijnstreek Bolgheri, afkomstig van topdomeinen. Deze kaart biedt naast veel rode wijnen ook witte en rosé wijnen, waarvan een aantal ook per glas.

Van Otterloo: “Als Bolgheri-fans was dit een langgekoesterde wens die we hier konden verwezenlijken. Deze kaart breiden we in de toekomst steeds verder uit. Op onze reguliere wijnkaart beginnen de prijzen bij veertig euro en de meeste wijnen blijven onder de honderd euro. Champagne de Venoge is onze huischampagne en we zijn er trots op dat we mochten toetreden tot de Club des Princes de Venoge, waar maar zes Nederlandse restaurants lid van zijn. Een andere attractie is de speciaal voor ons gemaakte kaaswagen, die is ontworpen naar een idee van onze fromager Jacqueline Kooij.”

Restaurant STER is de komende maanden geopend van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch en diner en op zaterdag alleen voor diner. Vanaf ongeveer april 2023 is de zaak ook op maandag geopend voor lunch en diner.

Rest STER Jacqueline Kooij (1)
Rest STER interieur (3) Rest STER interieur (2)
Rest STER team
Artikel delen