[Geopend] Oriole in Amsterdam

[Geopend] Oriole in Amsterdam

Gardenbistro Oriole, onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam, is geopend, een plek om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer.

 

Via de ingang van The Grand aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de nieuwe gardenbistro Oriole. Door het gebruik van groene accenten in het interieur en op het terras is de Mediterrane sfeer naar Amsterdam gehaald. De bistro is toegankelijk voor iedereen en op alle momenten; van het inluiden van het weekend met een Negroni cocktail, tot socializen met vrienden onder het genot van een heerlijk bord risotto met inktvis of panisse met pompoen en za'atar. Het menu maakt geen onderscheid tussen voor- of hoofdgerechten; de keuze is aan de gast. Op 10 september opent Oriole officieel haar deuren. 

 

Oriole


De naam van de gardenbistro is geïnspireerd op de gelijknamige zangvogel Oriole, wiens naam is afgeleid van het Latijnse 'aureolus', dat 'gouden' betekent. De zangvogel komt dan ook op allerlei speelse manieren terug in de look and feel van de gardenbistro. De vogel staat symbool voor het motto van de gardenbistro "feel free". Chef de Cuisine, Raoul Meuwese, heeft samen met zijn team het menu samengesteld. In Oriole worden gerechten geserveerd met krachtige, eerlijke smaken. "Het menu, de wijnkaart en het interieur zijn geïnspireerd op de groene, weelderige Mediterrane kust. De ingrediënten die wij gebruiken in onze gerechten zijn seizoensgebonden, herkenbaar en zijn deels verkregen uit onze eigen daktuin. Het is voor mij iedere dag weer een genot om met deze verse ingrediënten en kruiden te werken want ze zorgen voor een echte smaakexplosie, juist door hun eenvoud.'', aldus Meuwese. 

Artikel delen