Thomas van der Meulen, eigenaar van restaurant Mitts in Amsterdam, opent binnenkort zijn tweede horecazaak: Papillon. Gevestigd aan de Papaverweg 38 in Amsterdam-Noord, wordt Papillon een buurtrestaurant met een eigen bakkerij. Hier wordt vers brood gebakken voor zowel Papillon als Mitts, terwijl gasten genieten van gerechten bereid op open vuur.
Sinds de opening van Mitts heeft Van der Meulen naam gemaakt in de Amsterdamse horeca. Zijn persoonlijke aanpak en focus op kwaliteit maakten de zaak tot een succes. Nu volgt een logische stap: een tweede locatie met een eigen twist. “Papillon is de volgende stap nu Mitts goed draait”, zegt Van der Meulen. “Een gezellige plek waar we werken met open vuur en een bakkerij om beide zaken te voorzien van vers brood.”
Voordat Papillon de deuren opent, is nog financiering nodig voor de inrichting en de laatste investeringen. Via crowdfunding is al € 75.150 opgehaald, met steun van 33 investeerders. Zodra het maximale doelbedrag van €300.000 wordt bereikt, kan Van der Meulen investeren in extra faciliteiten zoals een droompizzaoven, een softijsmachine en een inloopkoeling. Ook kan het pand dan worden uitgebreid met een private dining ruimte. Papillon opent later dit jaar in Amsterdam-Noord.