Parc Broekhuizen heeft met LOF een 2e resto

Parc Broekhuizen heeft met LOF een 2e resto

Parc Broekhuizen in Leersum, dat een paar jaar geleden de prijs Best Hotel Design won tijdens de Entree Awards,heeft er een tweede restaurant bij: LOF. De oude monumentale boerderij is door Judith van Mourik getransformeerd tot restaurant. Chef is Ewout Eleveld en maître is Sjef Verbruggen. Een paar dagen voor de huidige lockdown openden de deuren. Lees hier alvast meer over het nieuwe concept, dat na 19 januari weer opent.

Parc Broekhuizen trekt Ewout Eleveld aan

parc broekhuizenParc Broekhuizen is een hotel met twee restaurants: Voltaire* en het nieuwe LOF. Chef Ewout Eleveld is de chef van LOF. Hij was zeventien jaar de rechterhand van driesterren-chef Jacob Jan Boerma bij De Leest. “Ik kijk mijn ogen uit wat ik op dit landgoed allemaal tegenkom. Kersenbomen, perenbomen, appelbomen, frambozen, duindoornbes, blauwe bessen, paddenstoelen uit het bos… alles groeit hier. En de afstand tussen de moestuin en de keuken is tien meter, versere en duurzamer groenten bestaan niet. Een aards paradijs.”

Menu van LOF

Voor de menukaart van LOF ontwikkelde Eleveld simpele, herkenbare gerechten. Van een garnalencocktail of tong à la meunière tot kalfszwezerik, vegetarische gerechten of een Tomahawk van 70 euro voor twee personen. “Maar je kunt hier ook binnenkomen voor een kop goede koffie met mijn eigen interpretatie van appeltaart of mijn versie van klassieke eclairs”, zegt hij. De hele dag door kun je bij LOF terecht. Op de snackkaart onder andere charcuterie en bitterballen van ossenstaart, maar er is ook een lunchkaart en een dinerkaart in alle prijsklassen, waaronder een menu Bib Gourmand voor 39,00 euro. Eleveld : “Ik wil een huiskamer creëren waar iedereen kan aanschuiven. En dat als je er eenmaal bent, nooit meer weg wilt. Denk aan het joie de vivre van een Parijse bistro in combinatie met de sereniteit uit Scandinavië.”

Het Interieur

parc broekhuizenDe stoere en robuuste boerderij werd grondig aangepakt om contrast te creëren tussen oud en nieuw. Aan interieurarchitect Judith van Mourik de uitdaging om er 21ste eeuwse invloeden in aan te brengen. Natuurlijke materialen zoals leem, leer en hout werden ingezet. Van Mourik: “Ik heb vooral met een kleurverloop in bruintinten gewerkt. Het bruine palet herinnert aan vroeger, maar is tegelijk ook heel erg van nu. Alles is maatwerk: de tafels, de stoelen, de banken. Het hout voor de tafels kwam van bomen uit het park. De banken zijn uitgevoerd in zacht, bruin leer met een vleugje roze."

Vier sferen

LOF heeft vier eigen sferen. Aan de chef’s table in de keuken is plaats voor acht personen, de tuinkamer met torenhoge glazen wanden biedt uitzicht op de moestuin en hoge ruisende bomen, de historische opkamer aan de zijkant van het restaurant heeft mogelijkheden voor private dining en de keukenkamer is gelegen in de open, hoge ruimte vóór de keuken.waarbij de poëtische historie is gecombineerd met een 21ste eeuwse setting.

Toevoeging aan concept

Directeur Anita Bos: “Met bistro LOF hebben we een prachtig nieuw concept toegevoegd aan ons culinaire landgoed. Door corona is LOF nu alleen nog toegankelijk voor hotelgasten, maar als de maatregelen voorbij zijn, hopen we een pleisterplaats te zijn voor inwoners uit de regio, wandelaars en fietsers en voor gasten van het hotel die na een avond gastronomisch genieten in sterrenrestaurant Voltaire zich nog een keer willen laten verwennen. Voor nieuwsgierigen zijn we in het weekeinde wel open voor takeaway koffie met madeleines. Lekker genieten van het uitzicht.”

Over Parc Broekhuizen

Parc Broekhuizen werd al in de 12de eeuw aangelegd met een park in de Engelse landschapstijl, maar het landhuis/kasteel in zijn huidige vorm dateert van 1810. In het bezit van rijke families is dit lang een buitenverblijf voor de zomer geweest. In 2016 werd het landhuis een boutiquehotel met 22 kamers. Aan de neoclassicistische stijl werd iconische moderniteit toegevoegd. De terrassen, de salons en het authentieke Koetshuis zijn unieke plekken voor bruiloften, presentaties, events of privédiners.Restaurant Voltaire Restaurant Voltaire op Parc Broekhuizen, vernoemd naar schilderingen naar de Franse filosoof in het landhuis, kreeg in 2018 een Michelinster voor de persoonlijke prestaties van chefs Thomas Diepersloot en Robert Poel.

Artikel delen