Peruaans restaurant MOCHE geopend in Amsterdam

Restaurant Moche Amsterdam

Peruaans restaurant MOCHE geopend in Amsterdam

Aan de Linnaeuskade in Amsterdam-Oost is het Peruaanse restaurant Moche geopend. Chef Christian Motte, die ook meehielp met het Peruaane restaurant NAZKA in Amsterdam, kookt zoals hij voor familie en vrienden kookt: van verfrissende ceviches en tiradito’s, tot aan malse eend, met miso geglazuurde spitskool of ‘boneless chicken’ in rocoto marinade. En alles in een laidback, informele sfeer. Dat de Peruaanse keuken in trek is, beschreef trendwatcher Monique van Loon onlangs ook al.

Peruaanse gastronomie

Motte (geboren in Lima, Peru) neemt de gast mee op een culinaire reis door het veelzijdige Peru met zijn kleurrijke ingrediënten, smaakcombinaties en texturen. Typisch Peruaanse producten zoals chilipepers, (zoete) aardappel, maïs, quinoa en fruit worden gemixt met Hollandse vis of vlees en lokale groenten en kruiden. Op de compacte, wekelijks wisselende kaart is bewust gekozen voor 5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en twee toetjes. Alle gerechten zijn om te delen.

Ode aan ceviche

Zo zijn er appetizers zoals oesters à la chalaca, geroosterde padron pepertjes of aiji de gallina kroketjes. Ook op de kaart: Achiote aubergines met gerookte yoghurt, padron pepers en geroosterde pinda’s. Van de vegetarische ceviche met Jeruzalem artisjok, aiji amarillo, zeekraal en tijgermelk, tot aan de maki acevichado met tonijn, garnalen en togarashi en de klassieke Nikkei met avocado en Dutch yellowtail. Te combineren met allerlei Pisco cocktails of een mocktail van de dag, 0.0 bier, homemade limonade of ijsthee.

'Christian Motte brengt de Moche-geschiedenis en Peruaanse traditie naar onze borden'

MOCHE, uitvinders van ceviche

MOCHE verwijst naar de precolumbiaanse beschaving, die tussen de 1e en 8e eeuw na Christus bloeide aan de noordkust van Peru. Ze stonden bekend om hun uitzonderlijke artistieke vaardigheden, geavanceerde landbouwpraktijken en verfijnd aardewerk. Maar ook om hun bloeiende maritieme economie en tijdens het vissen kwamen ze op het idee om hun vers gevangen vis te ‘garen’ in het sap van Peruaanse passievruchten. Het garen in citrusvruchten gebeurde pas later toen de Spanjaard Columbus voet aan wal zette in Peru.

MOTTE

Christian Motte brengt de Moche-geschiedenis en Peruaanse traditie naar onze borden met een eerbetoon aan de ceviche. Vandaar ook de versmelting op de gevel van Modern Ceviche tot Moche. Hij laat zijn gasten de rijke smaken van het Peru uit zijn jeugd proeven, vertaald naar het heden. Motte heeft in 2019 het fine dining restaurant NAZKA mede-opgericht en internationale ervaring opgedaan in Londen, Dubai en Genève, bij onder meer Andina, Sr Ceviche, Inka en Alma.

Artikel delen