Pillows Hotel opent eerste vijfsterrenhotel in Amsterdam

Pillows Maurits at the Park

Pillows Hotel opent eerste vijfsterrenhotel in Amsterdam

Na een transformatie van vijf jaar opent Pillows Hotels op 1 november haar eerste vijfsterrenhotel: Pillows Maurits at the Park in Amsterdam. Er komen een fine dining-restaurant (VanOost), brasserie (Spring Cafe) en bar (Fitz's). Net als de andere hotels uit de Pillows Hotels collectie huist ook dit hotel in een monumentaal pand. Bekijk foto's van het hotel onder dit bericht. 

Het voormalige universiteitsgebouw aan de Mauritskade in Amsterdam ligt in het Oosterpark en verwelkomt naast 88 kamers en suites ook fine dining-restaurant VanOost, Cafe Brasserie Spring, cocktailbar Fitz’s, een private guest lounge, een urban spa, een state-of-the-art gym en een rooftopbar met uitzicht op het park. “Het is geweldig om te zien hoe dit robuuste gebouw een tweede leven heeft gekregen”, aldus Loes Dingemans, CEO Pillows Hotels.

Gerenommeerd architectenteam

In samenwerking met architect Uri Gilad en interieurarchitect Paul Linse werd het voormalig universiteitsgebouw uit 1908 getransformeerd tot een luxe hotel. Uri Gilad: “We hebben gekeken hoe het pand en de omgeving elkaar zoveel mogelijk versterken en daar vervolgens de indeling van de ruimtes op aangepast.” Paul Linse: “De bijzondere ligging in het park maakt de functie van het hotel divers: de brasserie met terras in het park bijvoorbeeld, is net zo goed een plek voor hotelgasten als voor passanten en buurtbewoners. Dat is ook als uitgangspunt genomen in het interieurontwerp.”

Pillows Maurits at the Park - Grand Suite
Grand Suite

Pillows en kunst

In het interieur van de Pillows Hotels collectie speelt kunst een prominente rol. Zo ook in Pillows Maurits at the Park. De openbare ruimtes van het hotel zijn verrijkt met kunstwerken van vermaarde kunstenaars, onder wie Gustav Klimt, Pablo Picasso, Constant en Jasper Krabbé. In de hotelkamers hangen werken van kunstenaar Raphaël Hermans. De stukken zijn speciaal voor het hotel gecreëerd en geïnspireerd op het park, het hotel en lokale flora en fauna.

Restaurant VanOost 

In fine dining-restaurant VanOost serveren chef-kok Floris van Straalen (zie onderstaande foto) en zijn team ‘worldly cuisine’. Hierbij komt inspiratie van over de hele wereld samen in nieuwe smaken die worden bereid met lokale ingrediënten. “De verfijnde gerechten in combinatie met de indrukwekkende locatie, een ruimte met enorme raampartijen en vijftien meter hoge plafonds, maken het een ware beleving om hier te lunchen of te dineren”, vertelt Loes Dingemans.

Restaurant VanOost VanOost restaurant

Restaurant VanOost (links en rechts)

Fitz’s Bar

In het hart van het hotel vind je Fitz’s Bar. Voor het interieur is gebruikgemaakt van warme tinten en shutters die zorgen voor een intieme sfeer, zowel overdag als in de avond. In de bar waan je je in de jaren twintig waar iconen als Coco Chanel, Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald niet zouden misstaan. De bar staat onder leiding van barmanager Nick Vrielink die zich onlangs als Nederlands kampioen kwalificeerde voor het IBA World Cocktail Championship in Rome.

Fitzs Bar - Pillows Maurits at the Park
Fitz's Bar

Spring Cafe Brasserie

Bij Spring Cafe Brasserie kan de gast genieten van ultiem comfort food van chef-kok Luigi di Benedetto. Op de menukaart vind je eigentijdse gerechten die zijn geïnspireerd op de Italiaanse en Franse keuken. De lichte brasserie is zowel toegankelijk vanuit het park als via het hotel en heeft een groot terras met zicht op de open volière.

Spring café brasserie - Pillows at the Park Café Brasserie Pillows Maurits at the Park

Hierboven: Spring Café Brasserie (links en rechts)
Spring Café Brasserie - Chef Luigi di Benedetto Floris van Straalen - Chefkok Vanoost

 
Hierboven: Luidi di Benedetto van Spring Café Brasserie (links) en Chef-kok Floris van Straalen van Restaurant VanOost (rechts)

Hieronder: Grand Suite (links) en Barmanager Nick Vrielink van Fitz's Bar (rechts)

GRand Suite - Pillows Maurits at the Park Barmanager Nick Vrielink - Fitzs Bar
Artikel delen