Pizza Project: van achtertuin naar eigen bar

Pizza Project: van achtertuin naar eigen bar

In 2018 begonnen Bas Scheffer en Idske Dries met het maken van pizza’s vanuit hun eigen achtertuin. Al snel kwam er een foodtruck en na een succesvol Pizza Project @ Home concept afgelopen jaar is het nu tijd voor een volgende stap: een eigen Neapolitan Pizza Bar.

Foto: Tanno Witkamp

Pizza Project

Pizza Project: een Neapolitan Pizza Bar

Wat begon in een achtertuin is vanaf eind augustus uitgegroeid tot een eigen Neapolitan Pizza Bar. Het Pizza Project van Bas Scheffer en Idske Dries heeft in drie jaar tijd verschillende vormen gehad en krijgt nu een vaste standplaats in Amsterdam Oud-West. In de achtertuin van Bas Scheffer en Idske Dries werd er voor het eerst kennis gemaakt met de pizza’s van het stel. Vrienden en buren werden al snel fan en die kleine fanbase groeide uit tot een foodtruck. Die foodtruck werd op 1 maart 2020 geleverd. Twee weken voordat het hele land op slot ging en de zomer met festivals en feesten werd stilgelegd. Al snel werd het foodtruck-plan omgezet in Pizza Project @ Home: ready-to-go ingrediënten om thuis, in een koekenpan, een Napolitaanse pizza te maken. In combinatie met eventueel live begeleiding en pizza-pubquiz bleek dit een schot in de roos.

En nu is het tijd voor alweer een nieuwe stap: een eigen Neapolitan Pizza Bar in Amsterdam Oud-West. De Napolitaanse pizza’s staan hier centraal, maar dan in een fris jasje. Pizza’s met unieke smaakcombinaties maar wel trouw aan de Napolitaanse tradities. Naast pizza’s gaan ze ook mooie aperitivos en desserts serveren, met de focus op food sharing. In het weekend zijn ze ook geopend voor lunch, met hoe kan het ook anders: echte Napolitaanse broodjes.

De opening staat gepland voor eind augustus.

Artikel delen