Pop-up cocktailclub De Baron Maastricht open

Pop-up cocktailclub De Baron Maastricht open

Van evenementenlocatie Huiskamer De Groote Sociëteit in Maastricht naar pop-up cocktailclub De Baron: tijden van onzekerheid vragen om creatieve oplossingen. Gasten vinden er een relaxte sfeer, cocktails, muziek en dertien verschillende zithoeken. Uiteraard is de locatie ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM.

baron cocktail club piano muziekNieuwe invulling evenementenlocatie: pop-up cocktailclub

Evenementenlocatie Huiskamer De Groote Sociëteit in Maastricht kreeg direct een harde klap in de coronacrisis. Ineens niks meer op de agenda maakte dat de evenementenlocatie een alternatief moest gaan zoeken voor de invulling van hun balzaal en de huiskamer. 

Huiskamergevoelde baron pop up cocktailclub interieur

Er is gekozen voor een uniek decor in een authentieke setting, liggend aan het Vrijthof in Maastricht. Huiskamer De Groote Sociëteit inclusief balzaal zijn getransformeerd naar een echte huiskamersetting gevuld met fluwelen fauteuils en Chesterfield banken op Perzische tapijten, groene beplanting en ouderwetse piano’s. Ook kreeg de locatie een nieuwe naam: Cocktail Club De Baron.

Gasten kunnen in dertien verschillende zithoeken ontspannen en onderuit zakken in één van de vele comfortabele sofa’s en fauteuils en ondertussen de hoge Victoriaanse plafonds met kroonluchters en ornamenten bewonderen.

Inrichting en maatregelen RIVM

Bij de inrichting van de cocktail club is rekening gehouden met de 1,5 meter afstand tussen de gasten en worden de richtlijnen van RIVM opgevolgd. Cocktail Club De Baron is zo ingericht dat de intimiteit gewaarborgd blijft, maar ook voldoende ruimte biedt voor iedereen om te ontspannen.

Nu mogen er maximaal 55 gasten gelijktijdig binnen bij De Baron plaatsnemen, maar buiten is ook plaats gemaakt voor een terras met een uitzicht op het bekende plein ’t Vrijthof.

Assortiment en stijl

De Baron schenkt diverse cocktails, wijnen en andere dranken. Daarnaast worden er fingerfoods geserveerd en zal op korte termijn de eetkaart worden uitgebreid.

Aandacht voor gastvrijheid en gezondheid

Gasten bestellen en rekenen af met hun mobieltje middels een QR-code aan tafel. Door minder contactmomenten te creëren tussen staff en de gast is er een verkleining op eventuele gezondheidsrisico’s. Gasten kunnen dus relaxed blijven zitten.

Ook kunnen er evenementen worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een zakelijke borrel of bijeenkomst. Hierbij wordt ook de 1,5 meter afstand gewaarborgd.

De gastvrijheid hoeft hier niet onder te lijden want juist op deze manier is er meer tijd om de gasten welkom te heten, oprechte aandacht te geven en ze mee te nemen naar de rijkelijke historie van het pand en de Baron.

Wie is De Baronde baron zithoek

De pop-up cocktailclub is een eerbetoon aan De Baron van Aylva, oftewel Hobbe Esaias, die leefde tussen 1696 en 1772. Hij was als vooraanstaande militair in de Noordelijke Nederlanden van grote invloed op de ontwikkelingen binnen de stad Maastricht en is uitgeroepen tot gouverneur van Maastricht. In 1760 was hij de oprichter van de Groote Sociëteit (La Grande Société de Maestricht), één van de eerste herensociëteiten van Nederland.

Artikel delen