Preview: Beso by Simonis in Scheveningen opent in het voorjaar van 2023

Beso by Simonis

Preview: Beso by Simonis in Scheveningen opent in het voorjaar van 2023

In het voorjaar van 2023 opent het achtste restaurant van familiebedrijf Simonis in Scheveningen onder de naam Beso by Simonis. Aan het roer Naomi Simonis (26). De naam, die 'kus van Simonis' in het Spaans betekent, is in lijn met de keuken. In de nieuwe zaak zullen namelijk authentieke Spaanse gerechten geserveerd worden, maar dan in een nieuw jasje. Benieuwd hoe de zaak eruit gaat zien? Bekijk dan de foto's onder het bericht. 

Internationale invloeden 

Na de successen van Catch en Encore brengt Simonis met Beso nóg een internationale keuken naar Scheveningen. Het pand is gebouwd naast de visafslag. In datzelfde gebouw komt ook de KNRM te zitten, aan de voorkant komt Simonis. Het restaurant dat een internationale uitstraling krijgt, bevat honderdzestig zitplaatsen binnen en het terras honderdtwintig. Op de begane grond bevindt zich een grote open keuken waar mensen aan kunnen zitten.

Jaarlijks bezoekt het team diverse landen om voorop te blijven in de trends op het gebied van vis. Deze zaak wordt dan ook 'een soort gastrobar', geïnspireerd op zaken in o.a. New York, Londen en Dubai. 

Beso By Simonis 4

Spaanse keuken in een nieuw jasje 

De restaurants van Simonis staan bekend om de vis en dat gaat mooi samen met de Spaanse keuken. In de haven zaten al een hoop Italianen, maar weinig goede Spaanse restaurants. Hier zagen de ondernemers een kans en die hebben ze gepakt. 

In de keuken zal er gewerkt worden aan authentieke Spaanse gerechten, maar dan in een nieuw jasje. Het nieuwe jasje zal het servicelevel en het internationale karakter van Spaanse restaurants omhoog krikken. Dat mist vaak nog in restaurants die deze keuken voeren, vindt Alain Simonis. De gerechten staan nog niet vast; maar men kan uitgaan van paella, inktvis en gamba's. 

Over Simonis 

Simonis is een familiebedrijf met liefde voor vis. Wat eind 19e eeuw begon als een palingrokerij is nu uitgegroeid tot meerdere vis(speciaal)zaken, inmiddels onder leiding van de vierde generatie.
Beso By Simonis 5 Beso By Simonis 3
Beso By Simonis1 Beso By Simonis2
Artikel delen