Kerkrade krijgt dit jaar een robotrestaurant

Kerkrade krijgt dit jaar een robotrestaurant

Eind 2021 opent in Kerkrade de vierde vestiging van fusionrestaurant Dadawan. In de grote zaak zullen robots het eten serveren en zo zorgen voor méér gastvrijheid, hoopt eigenaar Danny Deng. Bekijk meer foto's van het toekomstige restaurant onder dit bericht.

Tekst: Carolien Dircken

Wat?

dadawanDadawan (Chinees voor ‘grote kom’) opent na Maastricht, Eindhoven en Arnhem een vestiging in Kerkrade. Ook in dit nieuwe fusionrestaurant draait het om ‘worldly food’ voor een ‘small town price’, in een sfeervolle, moderne omgeving. “Mensen kunnen hier op elk moment van de dag terecht voor snelle service en goed, betaalbaar eten en drinken uit oost en west. Van hamburgers en cocktails tot sushi”, zegt eigenaar Danny Deng.

Waar?

Dadawan 4.0, zoals Deng het noemt, komt naast Dengs andere grote restaurant Parkstad Plaza, onderdeel van entertainmentlocatie Leisure Dome. Er komen 250 zitplaatsen binnen en 100 buiten. Het concept en de inrichting zijn vergelijkbaar met de andere locaties, maar wel aangepast aan 2021, met groene wanden en afzonderlijke, gezellige zitgedeeltes die de enorme ruimte verdelen. Er is bovendien ruimte voor robots.

Wil je op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Robots?

dadawanJa, échte robots, met naam en rugnummer, zorgen bij de Dadawan-restaurants voor snelle service. En voor meer gastvrijheid, hoopt Deng. “Het moet natuurlijk bij je zaak passen, maar ik ben ervan overtuigd dat je ze juíst kunt inzetten om de gastvrijheid te vergroten. Ik zag voor corona dat medewerkers te druk waren voor een babbeltje met gasten. Dat frustreerde me. Onze robots kunnen eten en drinken wegbrengen. Daardoor hebben medewerkers meer tijd voor adviezen en gastvrijheid.” Deng heeft de robots laten ontwikkelen in samenwerking met de Universiteit Maastricht.

Wie?

Deng is eigenaar van horecagroep Wokstad. Daaronder vallen Dadawan, Parkstad Plaza, Tokyoto (Zaandam en Maastricht), Foody Kitchen (Zaandam) en Moge Tee (Maastricht). “Ik zie altijd kansen en vind het heel leuk om te ondernemen en te innoveren”, zegt hij. “Dat is ook een gevaar: ik heb altijd gewerkt, was al in paniek als ik één dag dicht moest. Nu merk ik dat ik dingen gemist heb, zoals mijn kinderen naar bed brengen. Ik blijf volle bak ondernemen, maar ga ook wat meer genieten.”

Wanneer?

Dadawan in Kerkrade opent naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021.

 

Dadawan Dadawan
Dadawan Dadawan
Dadawan Dadawan
Artikel delen