Preview: Hotel de Schelde in Cadzand-Bad opent deze zomer

Hotel de Schelde - Cadzand-Bad - Preview
Tags: hotel

Preview: Hotel de Schelde in Cadzand-Bad opent deze zomer

In het Zeeuwse Cadzand-Bad openen deze zomer de deuren van het nieuwe Hotel De Schelde. Niets herinnert meer aan het oude hotel dat sinds 1983 in het bezit was van de familie Verbeke. Of toch: het warme en stijlvolle interieur dat huiselijkheid uitstraalt.

 

Tekst: Kristi Houtkamp

Renderings: HUGO interieur en Architect Vanderbruggen

Hotel de Schelde in Cadzand

Hotel De Schelde in Cadzand telde 28 kamers, een inpandig zwembad, een bar met bowlingbanen en een restaurant. Bijna vier jaar geleden werd het pand, op de hoek van de boulevard, vlak bij de jachthaven, volledig afgebroken en werd begonnen met nieuwbouw. Diverse tegenslagen, waaronder corona, zorgden voor de nodige vertraging, maar nu gaan de deuren van het nieuwe Hotel De Schelde bijna open.

Monaco aan de Noordzee

Cadzand (Zeeland) wordt steeds populairder. Het is onder andere het resultaat van de inspanningen van ondernemersvereniging TOP Cadzand, die in 2010 het startsein gaf om deze familiebadplaats om te vormen naar het ‘Monaco aan de Noordzee’. Diverse hoteleigenaren investeerden al in een restyling of staan op het punt om dat te doen. Voor Hotel de Schelde was meer dan een make-over gewenst: het pand ging volledig op de schop. 

Hotel de Schelde - Cadzand-Bad - Preview - Buitenzijde

Familiebedrijf 

Zoals veel bedrijven in Cadzand is ook Hotel De Schelde een familiebedrijf. “Het oude hotel was sinds 1983 in het bezit van mijn ouders”, zegt Tony Verbeke. Hij is, met zijn zus Sabine, de tweede generatie die aan het roer staat. “We hadden al langer uitbreidings- en moderniseringsplannen. We wilden meer en grotere kamers en meer luxe, maar wel die familiaire sfeer uitstralen die onze gasten zo waarderen.”

Warm en stijlvol

Het nieuwe pand moest leven. Architect Vanderbruggen (Knokke) ontwierp een ‘speels’ pand met verschillende dakvlakken, dakkapellen en hier en daar een torentje. Verbeke: “Het ziet er absoluut niet uit als nieuwbouw. Het voelt huiselijk. Die constructie zorgt ook voor verscheidenheid in de kamers en voor aparte hoekjes en nisjes. Absoluut een meerwaarde.” Het hotel telt nu 51 kamers, waaronder vier suites, een zwembad met wellnessruimte, een bar en een restaurant. “Alles is royaal opgezet: ruimere kamers, een mooie ontvangstlobby, een aparte zaal voor het ontbijtbuffet aan die zijde van het hotel waar het ochtendlicht mooi binnenvalt. En overal zorgen zachte stoffen, behang, hout en marmeren tegels voor een warme en stijlvolle uitstraling. Voor dat ontwerp tekent Hugo Broeders van HUGO interieur (Raamsdonk).

Wanneer opent Hotel de Schelde? 

De opening van het hotel is naar verwachting deze zomer.

Hotel de Schelde - Cadzand-Bad - Hotelkamer - Preview Hotel de Schelde - Cadzand-Bad - Restaurant - Preview

 

 

Verkleind  (36) Verkleind  (37)
Artikel delen