Preview: hotel The Monument in Den Haag

Preview: hotel The Monument in Den Haag

In een bijzonder rijksmonument opent hotel The Monument in Den Haag begin oktober haar deuren. Eigenaresse is Ellen de Kroes en Studio FUNC is verantwoordelijk voor de creatieve invulling van het concept.
hotel the monument

Over hotel The Monument

Na een maandenlange verbouwing is het bijna zo ver. Hotel The Monument in Den Haag verwelkomt vanaf oktober haar eerste gasten in een monumentaal pand aan de Prinsegracht. In het naastgelegen pand opende de zoon van De Kroes in 2014 het hostel Kingkool. Toen de mogelijkheid zich voordeed om het pand naast Kingkool een nieuwe bestemming te geven greep Ellen de Kroes haar kans. Het was zeker geen makkelijk proces om van een authentiek monumentaal pand een hotelbestemming te maken. Haar droom was een uitdaging, maar is nu toch echt werkelijkheid geworden.

Stijlvolle setting hotel The Monument

Luxueuze kamers in een stijlvolle setting is waar de markt naar vraagt, denkt De Kroes. The Monument richt zich dan ook op een hoger segment. “De gasten moeten het unieke design, de comfort en privacy ervaren, want bij The Monument gaat het om de ultieme beleving.” The Monument beschikt over vier verdiepingen met tien ruime en comfortabele kamers. Door de efficiënte indeling is er keuze uit verschillende twin rooms, double rooms, suites en is er een aantal appartementen voor vier personen.

Interieur hotel The Monument

In het hotel worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur. Alle kamers beschikken over bijzondere details, geen kamer is hetzelfde. Denk aan monumentale deuren, glas-in-loodramen, een originele schouw, granieten vloeren en hoge plafonds gecombineerd met eigentijdse kunst, designmeubelen en unieke stopcontacten. “Een eigentijdse gast is op zoek naar een inspirerende beleving, niet een dertien in een dozijn kamer, daar zijn er al genoeg van”, aldus Jan de Koning van Studio FUNC die eindverantwoordelijk is voor de creatieve invulling van het concept.

Artikel delen