Oude Weeshuis in Gouda opent als hotel in '21

Oude Weeshuis in Gouda opent als hotel in '21

Het oude Weeshuis uit 1599 in het centrum van Gouda opent komend voorjaar als boetiekhotel WSHS met 25 kamers, een restaurant en cocktailbar. Eigenaren zijn Sharon en Lennart van Gastel en Judith van Mourik verzorgt het design. Bekijk impressies onder dit bericht. wshs

WSHS is een totaalbeleving

Het ondernemende echtpaar Sharon en Lennart van Gastel is het kloppende hart achter WSHS. Ze willen een plek bieden waar gasten kunnen slapen, eten, bewonderen en verwonderen én waar gasten worden verrast. "Wie in de wereld van WSHS stapt, kijkt zijn ogen uit. Iedere ruimte en elk object vertelt een uniek verhaal. WSHS biedt een totaalbeleving voor iedereen."

Hotel, restaurant en cocktailbar

wshsIn het hotel komen 25 hotelkamers, variërend van ruime familiekamers tot romantische getaways. Alle kamers hebben volgens de eigenaren een eigen wow-factor met hier en daar een knipoog, een onverwachte wending en een goede dosis speelsheid. Ook komt er een cast fasual fine dining restaurant met lokale specialiteiten. "Simpel, maar veelbelovend." Verder komt er cocktailbar COCO, aan de overkant van de rustieke binnenplaats. wshsDeze binnenplaats is het hart van het WSHS. Gasten vinden er openslaande deuren, een pergola bezaaid met bloemen en een terras. In de Regentenkamer, volgens de eigenaren de mooiste ruimte van het hotel, wordt het ontbijt geserveerd. "Hier zien de regenten uit de 16e eeuw erop toe dat gasten in de watten gelegd worden."

Design van WSHS

In het pand huist een schat aan verhalen en dat zien gasten straks terug in het interieur, op een hele eigentijdse en eigenzinnige manier. Interieurarchitect Judith van Mourik, onder andere bekend van het interieur voor Parc Broekhuizen, combineert luxe en design met verschillende historische parels zoals Gouds Plateel en wil zo een verrassend eclectisch geheel neer te zetten. "Een zwart-wit ruitje matcht bijvoorbeeld perfect met knallende muren en dat ene markante kunstobject combineert smaakvol met de messing koffiebar." Het hotel sluit aan bij Relais & Châteaux, een verzameling luxueuze boutique hotels, resorts, villa’s en gastronomische restaurants.

Artikel delen