Preview: NOVO New Dining verhuist naar nieuwe locatie in Maastricht

Preview_NovoNewDining_Maastricht

Preview: NOVO New Dining verhuist naar nieuwe locatie in Maastricht

In de zomer verhuist Bib Gourmand-restaurant NOVO New Dining naar het hippe Sphinxkwartier in Maastricht. Een nieuwe locatie die zorgt voor tal van nieuwe ideeën, aldus chef-kok en eigenaar Rodny Welters. “We blijven trouw aan wat we al doen, we leggen de lat alleen nog wat hoger en voegen bijzondere elementen toe zoals een dessertbar.”

Tekst: Wieke Ringeling

Wat kunnen we verwachten van NOVO new Dining? 

Rodny Welters geeft zijn gasten bij NOVO New Dining graag een culinaire trip rond de wereld. Aan die succesformule wordt niets veranderd. “Ik heb tijdens een wereldreis veel culinaire inspiratie opgedaan. Die zal ik blijven verwerken in mijn gerechten. Op de nieuwe locatie wordt fine dining bij NOVO nóg meer een avond uit waarbij er elke keer iets nieuws te beleven is. Dat doen we met een rooftopbar, een wijnbar met een gekoelde wijnkluis, een bierbar, de open keuken en als pronkstuk een dessertbar. Hier gaan we drie- of viergangendesserts serveren, met prachtige dessertwijnen en cocktails. De dessertbar wordt ook apart boekbaar. Ik ben oorspronkelijk patissier dus hier gaat mijn hart sneller van kloppen.”

Waar is het restaurant gevestigd?

NOVO komt in het Sphinxkwartier – ooit een industrieterrein, nu een creatief bolwerk – op de vijfde etage van de Blanche Dael-branderij. “Het Sphinxkwartier is booming. De industriële look past erg goed bij ons restaurant. De sfeer is casual chic, maar toch warm”, aldus Welters.

Preview2_NOVONewDining_Maastricht
Interieur NOVO New Dining in Maastricht

Wie zijn de eigenaren van NOVO New Dining? 

Rodny Welters is eigenaar en chef-kok van NOVO. Zijn rechterhand is Kim Pardoel. Talent Damian Boelee gaat een patisserie-specialisatie volgen, waarna hij samen met Welters de creaties in de dessertbar gaat verzorgen.

Hoe ziet het interieur eruit?

Koen Savelkoul van architectenbureau ontheroad creatives tekende voor het totaalconcept. “Warm en koud zijn belangrijke elementen van ons design. Aan de ene kant van het restaurant vind je de open keuken – het ‘vuurgedeelte’. Hier werken we met zwarte materialen. In het ‘koude’ deel aan de andere zijde gebruiken we lichte materialen, zoals uniek Noors marmer voor de dessertbar. Het eikenhout dat we gebruiken wordt bewerkt met Japanse brandtechnieken. De internationale invloeden komen dus ook terug in het interieur.” 

“Een belangrijk onderdeel van NOVO is de rooftopbar”, vertelt Savelkoul. “Gasten genieten hier van een geweldig uitzicht op de binnenstad van Maastricht en de glooiende landschappen. Daarna verplaatsen ze zich naar het restaurant en kan de culinaire reis beginnen, waarbij alle zintuigen continu geprikkeld worden.”

Preview3_NOVONewDining_Rooftopbar_Maastricht
Rooftopbar met uitzicht over de binnenstad van Maastricht

Wanneer opent NOVO New Dining in Maastricht? 

NOVO opent naar verwachting in juli 2022 op de nieuwe locatie.

Artikel delen