Preview: The Nox Hotel in Utrecht

Preview: The Nox Hotel in Utrecht

The Nox Hotel én het bijbehorende restaurant Hemel & Aarde in Utrecht openen op 22 oktober de deuren. Initiatiefnemers van The Nox Hotel zijn Dick Hoek en Willem Klaassen. Stefanie Bolk is general manager en Paul Linse van Studio Linse is verantwoordelijk voor het design. Bekijk foto's van de proefkamer van het hotel (gemaakt door Tanne de Lange) onder dit bericht.

Locatie The Nox Hotel in Utrecht

The Nox Hotel telt 23 kamers en het nieuwe bedrijf is te vinden aan de Keistraat in Utrecht, in het bekende gebouw Polman's Huis. Ooit, in 1811, was dit iconische roze pand op de hoek van de Utrechtse Jansdam een herensociëteit. Later deed het dienst als café-restaurant, kerk en van 1985 tot 2016 zat hier grand café Het Polman’s Huis.

Design The Nox Hotel

the nox hotelStudio Linse is verantwoordelijk voor het design. Interieurontwerper Paul Linse geeft met zijn ontwerp een eigentijdse twist aan het interieur, zonder de rijke historie van het gebouw te verliezen. Studio Linse ontwerpt horecagelegenheden in binnen- en buitenland en is onder andere verantwoordelijk voor RIJKS en De Plantage in Amsterdam. Ook ontwierp de studio de bars en restaurants van het Londense Royal Opera House.

Verticale tuin

De initiatiefnemers van The Nox Hotel, Dick Hoek en Willem Klaassen (ook bekend van Eye Hotel uit Utrecht), willen met de renovatie de klassieke allure terugbrengen, maar met een eigentijdse twist. Tijdens de jarenlange renovatie en bouw is gekozen voor duurzame opties. Zo is er door isolatie van gevels, daken en vloeren gezorgd voor een besparing op gasverbruik dat gelijk is aan dat van 22 woningen. Ook draagt de verticale tuin, tegen de achtergevel van het pand, bij aan de gewenste vergroening van de binnenstad. Het behalen van The Gold Green Key, de belangrijkste certificering op het gebied van duurzaamheid in de hotellerie, vormt één van de prominente speerpunten van de initiatiefnemers.

Restaurant Hemel & Aarde

Ook het bijbehorende restaurant Hemel & Aarde, waar Vito Reekers chef is, opent op 22 oktober.

Artikel delen