Preview: restaurant Hemel en Aarde in Utrecht

Preview: restaurant Hemel en Aarde in Utrecht

Op 22 oktober opent horecagroep Vermaat restaurant Hemel en Aarde in Utrecht. Chef is Vito Reekers en souschef is Rene van der Weijden. Restaurantmanager is Thijs Sicking en sommelier Isabel van Bueren. Het restaurant is te vinden in hetzelfde gebouw als The Nox Hotel, dat op dezelfde dag opent.

Natuur staat centraal in restaurant Hemel en Aarde

team hemel en aardeHet nieuwe restaurant Hemel en Aarde van Vito Reekers, dat opent in het voormalig Polman’s Huis, gaat Hemel & Aarde heten. In de horecagelegenheid zet Reekers de natuur centraal: “Onder invloed van de zon, maan en sterren heeft de aarde ons iedere dag iets anders te bieden en daar heb ik veel bewondering voor. In Hemel & Aarde wil ik die bewondering op mijn gasten overbrengen.”

Restaurant Hemel en Aarde is 'ode aan de seizoenen'

De voormalig chef-kok van restaurant Karel 5 wil dit bewerkstelligen door mee te bewegen met de tijd van het jaar; niet alleen op het bord, maar in alle facetten van het concept. Reekers: “Van het interieur tot de kleding, van de verlichting tot de planten: ons doel is om gasten ieder jaargetijde een andere belevening mee te geven. Hiermee brengt Hemel & Aarde een ode aan de seizoenen.”

De menukaart

gerecht hemel en aardeIn restaurant Hemel & Aarde kunnen (hotel)gasten terecht voor ontbijt en diner. ’s Avonds kan er gekozen worden uit een chef’s menu van vier of zes gangen. Voor wie het diner liever zelf samenstelt is er tevens een menukaart met gerechten die los besteld kunnen worden. Rene van der Weijden, die als souschef met Reekers is meegegaan, zegt: “We koken met respect voor de natuur en gebruiken daarnaast gezond boerenverstand. We maken gebruik van regionale producten en natuurlijke processen, zoals fermentatie. We houden van een mooi stukje vlees of vis in het menu, maar focussen ons op groente. En de producten die we gebruiken, verwerken we tot het laatste restje.”

De wijnen

Ook is er veel aandacht besteed aan de wijnkaart, die is samengesteld door Isabel van Bueren. De voormalige sommelier van The White Room* in Amsterdam heeft gekozen voor een selectie Europese wijnen met extra aandacht voor het land waar haar roots liggen: Portugal. Het team van hemel & Aarde wordt gecompleteerd door Thijs Sicking. Met 15 jaar ervaring bij restaurants als Vroeg (Bunnik) en Concours (Utrecht) neemt hij de rol van manager voor zijn rekening.

Design van Paul Linse

Interieurontwerper Paul Linse geeft met zijn ontwerp een eigentijdse twist aan het interieur, zonder de rijke historie van het gebouw te verliezen: “Waar het hotel uitgaat van de verwondering van de nacht, vieren bar en restaurant de dynamiek van de dag. En dat in een harmonisch contrast tussen klassiek en modern, zoals de vier hoekmedaillons in het imposante plafond in combinatie met nieuwe elementen als de spiegelende arcades in het restaurant.” The Nox Hotel opent net, als het restaurant, op 22 oktober. Het hotel van Dick Hoek en Willem Klaassenbestaat uit 23 designkamers.

The Nox Hotel

the nox hotelHet restaurant is te vinden in het nieuwe The Nox Hotel, dat ook op 22 oktober opent. Ze vestigen zich in het Polman’s Huis, een monumentaal pand dat op een steenworp afstand van het Janskerkhof ligt. Waar het in 1865 opende als herensociëteit, kende het later bestemmingen als kerk en verenigingsgebouw. Tot begin deze eeuw was het een begrip als restaurant van internationale allure.

Wil je op de hoogte blijven van veel meer nieuwe restaurants? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

 

Artikel delen