Preview: in 2024 krijgt Waalwijk een groot horecapaviljoen aan het water

Lido_Waalwijk

Preview: in 2024 krijgt Waalwijk een groot horecapaviljoen aan het water

Waalwijk krijgt in 2024 een nieuw restaurant in buitengebied Lido. Het komt op dezelfde plek waar ooit restaurant Het Nieuwe Lido stond. Ondernemers René Vissers en Rogier Arntz, architect Toon Verbakel en de gemeente Waalwijk werken al een paar jaar aan de plannen en hopen deze zomer te beginnen met de bouw.

 

Tekst: Ellen Beringen
Impressies: LA | Architecten Ingenieurs

Wat kunnen we verwachten? 

Over een naam wordt nog nagedacht. Wel staat vast dat het nieuwe complex twee terrassen krijgt en plaats zal bieden aan tweehonderd gasten. Bezoekers kunnen er zeven dagen per week terecht voor koffie, lunch, borrel of diner met uitzicht op het water. De tweede verdieping van het restaurant biedt ‘hospitality with a view’ voor besloten bijeenkomsten.

Waar is het restaurant gevestigd?

“Recreatiegebied Lido in Waalwijk heeft aansluiting op de Loonse en Drunense Duinen”, vertelt René Vissers. “Het is een unieke locatie, ook voor een horecazaak. Een nieuw restaurant komt het hele gebied ten goede. Al langere tijd zijn meerdere partijen bezig met een stukje herontwikkeling. Een van de plannen is een stadsstrand met zwemgelegenheid. Deze plannen laten op zich wachten wegens ingewikkelde regelgeving. Maar voor de komst van het nieuwe restaurant staat het licht al op groen.”

Wie zijn de eigenaren?

Vissers, eigenaar van een bouwbedrijf met daarnaast de nodige ervaring in de horeca, slaat voor de realisatie van het nieuw te openen restaurant de handen ineen met projectontwikkelaar Rogier Arntz en architect Toon Verbakel. Voor de exploitatie van het restaurant wordt waarschijnlijk gekozen voor een bestaand concept. “Want”, zo stelt Vissers, “het is er nu de tijd niet naar om een heel nieuw horecaconcept uit te rollen.”

Hoe ziet het interieur eruit?

“Het restaurant komt midden in de natuur te liggen en heeft een groot, natuurlijk achterland. Om het complex aan te laten sluiten bij de omgeving krijgt het organische vormen en wordt er met zoveel mogelijk natuurlijke materialen gewerkt. Dit geldt ook voor het interieur. De zaak krijgt een open keuken en centraal in de ruimte komt een grote bar met aan vier zijden zitplaatsen. Net als voor het gebouw zelf, is ook voor het interieur van de nieuwe zaak gekozen voor hout, metaal en glas. Groen, grijs en andere natuurtinten zorgen verder voor een eigentijdse, natuurlijke uitstraling”, aldus Vissers.

Wanneer is de opening?

De verwachting is dat de bouw deze zomer begint en dat het paviljoen in 2024 opent.

Lido_Waalwijk1 Lido_Waalwijk2
Artikel delen