Preview: hotel The Den in ‘s-Hertogenbosch opent begin maart

Tags: hotel

Preview: hotel The Den in ‘s-Hertogenbosch opent begin maart

De ambitieuze Odyssey Hotel Group opent begin maart The Den in ‘s-Hertogenbosch, a Tribute Portfolio Hotel. Volgens general manager Melle van Uden is deze franchise van Marriott International met stijlvolle rooftopbar ‘het hoogste gebouw in ‘s-Hertogenbosch waar je kan eten en drinken met dit uitzicht’.

Tekst: Piet Hein Gons

The Den, ‘s-Hertogenbosch

Een gloednieuw ‘lifestyle-hotel’ met een hoog serviceniveau en honderdzestig kamers, twee restaurants inclusief drie bars, vijf vergaderruimtes en een fitnessruimte. “Een plek vol bourgondische cultuur en Bossche gezelligheid waar je graag wil zijn, niet alleen maar om te slapen”, zegt general manager Melle van Uden. Parel in de kroon is wat hem betreft Current Rooftop Restaurant & Bar, met een groot dakterras met restaurant, bar, een aparte skybar, twee grote buitenterrassen en uitzicht rondom. Van Uden: “Dit is het hoogste gebouw in ’s-Hertogenbosch waar je kan eten en drinken met dit uitzicht.”

HotelTheDen_DenBosch
Dakterras Hotel The Den

Waar in Hotel The Den te vinden?

In het Paleiskwartier, op tien minuten lopen van het centrum, acht minuten lopen van NS-station Den Bosch Centraal en drie autominuten van de snelweg. Er zitten wat Van Uden betreft ‘mooie corporate bedrijven’ in de omgeving. “Met al die partijen zijn we in gesprek over een samenwerking.”

HotelTheDen_DenBosch
Hotel The Den

Odyssey Hotel Group

The Den, ’s-Hertogenbosch is een franchise van Marriott International en onderdeel van de Odyssey Hotel Group. Op dit moment exploiteert Odyssey Hotel Group zeventien hotels met meer dan tweeduizend kamers in Nederland, Duitsland en Finland – onder meer Design Hotel Glow Eindhoven, Hotel Nassau Breda en The Slaak Rotterdam – en zijn er nog dertig in aanbouw, ook in andere Europese landen. HDVL Designmakers is verantwoordelijk voor het interieurdesign van het hotel, HIP Studio voor dat van Current Rooftop Restaurant & Bar.

Organische vormen en vloeiende lijnen

Ontwerper Vahid Kiumarsi van HDVL: “In het hele hotel tref je organische vormen en vloeiende lijnen aan waarin de kleuren blauw en groen prominent naar voren komen.

Het ontwerp reflecteert het waterstelsel van de stad en het bos dat er ooit was. Ook staat de kleur koper centraal, een verwijzing naar de Paleisbrug waaraan het hotel direct verbonden is. De publieke benedenruimte van het hotel is een uitnodigende, luxueuze, inclusieve en luchtige ruimte met veel lichte materialen en behang, gedetailleerde meubels en veel afwerking met bamboe. In de kamers nemen de hoge ramen een prominente plaats in om het rijke interieur te verbinden met de stad.”

HotelTheDen_DenBosch HotelTheDen_DenBosch
Artikel delen