Preview: The Harbour Club in Eindhoven opent begin april

The Harbour Club Eindhoven

Preview: The Harbour Club in Eindhoven opent begin april

Eindhoven krijgt er in april een eigentijdse horecazaak met een stukje monumentale waarde bij: The Harbour Club. Na The Harbour Club Theater (Amsterdam), The Harbour Club Amsterdam Oost en Den Haag is dit de vierde vestiging van eigenaren Joost Verhoeven en Richard van Leeuwen.

Tekst: Nadine Muijt
Foto's: Sloven Architectuur

Wat is The Harbour Club Eindhoven?

Denk je aan The Harbour Club, dan denk je aan stijl. The Harbour Club (sinds 2008) is een spraakmakende formule, waarin culinair topniveau en gastvrijheid worden gecombineerd met live entertainment. The Harbour Club Eindhoven krijgt, net als de andere zaken, een stijlvol interieur en biedt straks entertainment voor een groot publiek. Eigenaar Joost Verhoeven: “We willen het restaurant naar een volgend level tillen.”

Waar is het restaurant gevestigd?

The Harbour Club is gevestigd in een monumentale boerderij aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Een prachtige locatie middenin het park. Verhoeven komt uit Brabant en gaat dus terug naar zijn roots.

The Harbour Club Eindhoven
The Harbour Club in Eindhoven

Wie zijn de eigenaren van The Harbour Club?

Joost Verhoeven stapte vijf jaar geleden in als eigenaar naast Richard van Leeuwen, tevens oprichter, van The Harbour Club. Het duo - met meer dan 25 jaar ervaring in de horeca - ademt ondernemerschap; afgelopen jaar haalde Verhoeven illusionist Hans Klok naar The Harbour Club Theater voor zijn eigen VEGAS-show. Entertainment zoals Nederland niet eerder kon beleven in een magisch decor, met signatuurgerechten van de kaart en service op topniveau.

Naast The Harbour Club Theater en The Harbour Club Eindhoven zijn Verhoeven en Van Leeuwen samen eigenaar van The Harbour Club Amsterdam Oost en The Harbour Club Den Haag.

Hoe ziet het interieur eruit?

“Het karakter van de oude boerderij komt erg naar voren. Hoe meer oude elementen, hoe beter”, zegt Verhoeven. “Het interieur van The Harbour Club heeft een eigen stijl en die zie je straks ook hier terug in de cognac-kleurige bankjes en de kunst van Selwyn Senatori. Het restaurant krijgt een grote klimaatgekoelde wijnkast en er komen levensgrote goudkleurige haaien in de nok van het dak. In het aquarium komen de schaaldieren die op het menu staan.”

The Harbour Club Eindhoven The Harbour Club Eindhoven

 

Hoe ziet het exterieur eruit?

Architect van de Eindhovense vestiging is Paul Sloven van Sloven Architectuur. “Door de jaren heen is er veel aan de binnen- en buitenkant van de oude boerderij veranderd. Het is een kunst om de monumentale waarde in ere te houden, maar er wel wat aan toe te voegen. Aan de parkzijde komt een strakke en minimalistische serre. Dat geeft een spannend contrast met de oude boerderij.” 

Wanneer opent The Harbour Club in Eindhoven?

De opening is op 1 april 2022.

The Harbour Club Eindhoven
De minimalistische serre van The Harbour Club in Eindhoven
Artikel delen