Op 1 mei opent dit hotel in hartje Groningen

Op 1 mei opent dit hotel in hartje Groningen

Een paar dagen na de terrasopening, opent in Groningen een nieuw hotel. Aan de Grote Markt opent op 1 mei The Market Hotel. Het hotel van WestCord krijgt een dakterras, bar-restaurant, wellness en eigen bakkerij.

Tekst: Carolien Dircken

Wat?

market hotelSlapen in een luxe kamer, borrelen op het dakterras met panoramisch uitzicht over de binnenstad, ontspannen in de wellness én dineren in het bruisende hart van Groningen? In The Market Hotel kan het straks allemaal. Het nieuwste WestCord hotel, dat 123 kamers telt, wil een ‘huiskamer’ worden voor gasten van binnen én buiten de stad. Toegankelijk, gezellig en met een heel eigen concept.

Entree staat tot eind april in het teken van de terrasheropening. Wil je de extra nieuwsbrieven ontvangen over dit topic? Schrijf je dan hier gratis in!

Waar?

The Market Hotel ligt direct aan de Groningse Grote Markt. Een deel van dit historische plein is de afgelopen jaren flink op de schop gegaan om haar vooroorlogse allure terug te krijgen. Het hotel vormt het slotstuk van die grote transformatie, samen met het naastgelegen foodcourt Merckt (met eigen brouwerij) van horecaondernemer Patrick Beijk.

Wie?

market hotelThe Market Hotel is onderdeel van WestCord Hotels, een keten met zestien vestigingen door heel Nederland. Oprichter Harry Westers groeide op in een bakkersfamilie op Vlieland. Dat het hotel ook een Bakkerij Westers herbergt, waar gasten én Groningers broodjes, gebak en ijs kunnen halen, is een ode aan zijn roots.

Interieur

De Berlijnse architect Thomas Müller ontwierp het hotel en combineerde historische trapgevels met modern design. Het designteam van WestCord trok de combinatie van oud en nieuw ook door in het interieur. Tevens in het restaurant is gekozen voor retro en warm, met messing elementen en donkere kleuren.

 

Horeca

Het laagdrempelige en knusse Café Willem Albert, dat verwijst naar een markante Groninger die ooit op dezelfde plek woonde, beslaat het grootste gedeelte van de begane grond. In het midden bevindt zich een grote bar, waar ook de lobby van het hotel op uitkomt. Hier, en op de twee terrassen aan de voor- en achterzijde, kunnen gasten terecht voor oud-Hollandse gerechten in een nieuw jasje. Het dakterras op de zesde verdieping biedt een mooi uitzicht op de stad én goede cocktails en hapjes.

Toerisme

Niek Strous, general manager van The Market Hotel, verwacht dat het toerisme in Groningen snel weer op gang zal komen, net zoals in de zomer van 2020. “En dan moeten we er staan. Want we willen als nieuwkomer laten zien dat we van toegevoegde waarde zijn op die plek.”

Wanneer

The Market Hotel opent op 1 mei 2021.

Tags: 
Artikel delen