[Fotoalbum] Public Space, Amsterdam-Noord

[Fotoalbum] Public Space, Amsterdam-Noord

In een van de woontorens van Amsterdam Noord opende eigenaren Jacco Verburg, David Gillies and Menno de Geest onlangs koffiebar Speciality Coffee, geïnspireerd op Deens design. Aan Entree vertellen ze meer Public Space.

De focus van Public Space ligt op speciality coffee en bijzondere theeën. Het menu is gefocust op gezondheid en vooral gebaseerd op lokale producten. De keuken is daarnaast ingericht met invloeden uit verschillende werelddelen. “We werken met branderijen die – naast dat ze een zeer goede kwaliteit bieden – ook bewust omgaan met heel het proces en bewust zijn wat ze kunnen doen om een eerlijke industrie te realiseren.”

Sociale onderneming
“We zien onszelf echt als een sociale onderneming. Zo werken we allemaal voor hetzelfde salaris en de winst die we maken, willen we gebruiken om het welzijn van de buurt en de stad te bevorderen.”

Interieur
Voor het interieur lieten de ondernemers zich inspireren door industrieel minimalisme. Ook Zuid-Oost Azië en Scandinavië vormde een grote inspiratiebron voor de zaak. “Al deze invloeden hebben we gecombineerd. We hebben een ruimte gecreëerd die niet koud aan moest voelen, maar juist als een huiskamer is voor onze gasten.” Naast het zitgedeelte zijn er drie verschillende lounge-ruimtes gecreeerd met retro-Scandinavische design meubels. Voor gasten die naar de zaak komen om te werken of studeren is een grote tafel met 2 grote bomen erin ontworpen.

Artikel delen