Pulitzer Amsterdam is een 'Beauty House' en twee nieuwe suites rijker

Pulitzer Hotel Amsterdam

Pulitzer Amsterdam is een 'Beauty House' en twee nieuwe suites rijker

The Beauty House by Pulitzer Amsterdam heeft haar deuren geopend. De nieuwe bestemming - van het vijfsterrenhotel Pulitzer Amsterdam - op het gebied van beauty en wellness huist in een charmant grachtenpand in het hart van Amsterdam. Daarnaast is het hotel twee bijzondere suites rijker. De Merchant Suite' is verdeeld over drie etages en de 'Flower Collector’s Suite', met de charme van een privé-appartement.  "Hotels zijn al lang niet meer alleen om te overnachten; ze zijn bestemmingen op zichzelf."

Foto's: Alexander Baxter

Beauty House

Dit huis is een plek van ontspanning voor zowel hotelgasten als Amsterdammers. Verdeeld over drie etages heeft elke ruimte een eigen functie. Boven bevindt zich de hair area, waar het haar met producten van Keune en Chāmpo perfect wordt gestyled voor een speciaal moment. Er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het haar met heerlijk verzorgende Head Spa treatments en knipbehandelingen.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Pulitzer Amsterdam_Credits Alexander Baxter_7 Pulitzer Amsterdam_Credits Alexander Baxter_6

 

In het hart van The Beauty House bevindt zich de nail area. Gasten nemen hier plaats voor manicure- en pedicurebehandelingen. Beneden is de facial- en massage ruimte te vinden. Een oase van rust, waar behandelingen als de Reparative Face Treatment en Advanced Bodywork als signature treatments worden gegeven. The Beauty House biedt als eerste locatie in Nederland gezichtsbehandelingen met het populaire 111SKIN. De massages worden persoonlijk afgestemd op wensen in het intakegesprek.

De bijzondere ontworpen ruimte is bedacht door Jacu Strauss, de Creative Director van Lore Group, bekend voor het ontwerp en design van onder andere Pulitzer Amsterdam, Sea Containers London en Riggs DC. Jacu Strauss vertelt: “Het ontwerp is een samensmelting van de warme en neutrale kleuren en materialen zichtbaar door de drie etages heen, met daarbij ‘touches’ van het opvallende rood. Deze felle kleur staat voor het vintage Hollywood rood op de lippen; een herkenbaar prachtig beeld dat beauty en confidence uitstraalt.”

*Tekst gaat verder onder de foto's.
Pulitzer Amsterdam_Credits Alexander Baxter_2 Pulitzer Amsterdam_Credits Alexander Baxter_4

Nieuwe suites

De nieuwe suites van Pulitzer Amsterdam zijn beschikbaar voor boekingen sinds maart en april 2024. Het hotel telt inmiddels 223 sleutels (eerder 225) in totaal.

Merchant Suite

Een van de suites is de nieuwe 'Merchant Suite', verdeeld over drie etages en uitgebreid uitzicht op de statige Keizersgracht. De suite biedt drie slaapkamers, drie moderne badkamers, en een riante woonkamer met een aansluitende eetkamer inclusief kitchenette.

Deze ruimtes zijn ontworpen en ingericht in de kenmerkende eclectische stijl van de Creative Director Jacu Strauss met behoudt van de authentieke pracht van het grachtenpand maar voorzien van modern comfort en design. Elke verblijf is inclusief een vliegveldtransfer en persoonlijke Concierge services.

Flower Collector Suite

Het design van de nieuwe 'Flower Collector’s Suite', de tweede toevoeging, is geïnspireerd door de rijke botanische cultuur van de stad en dit weerspiegelt in het verfijnde glaswerk van vintage kassen, weelderige bloementinten van de beroemde bloemenmarkt van Amsterdam en natuurlijk, de gevierde Nederlandse tulp.

Deze suite is een aanvulling op de bestaande reeks suites van Pulitzer op de begane grond aan de Keizersgracht, elke gewijd aan een specifiek thema, zoals kunst, muziek, boeken en antiek. De Flower Collector’s Suite biedt de charme van een privé-appartement in het hart van Amsterdam met eigen entree aan straatzijde, een doorlopende gang naar de woonkamer, een aparte slaapkamer en een Carrara marmeren badkamer.

*Tekst gaat verder onder de illustraties van Merchant Suite (links) en de Flower Collector's Suite (rechts).

Merchant Suite Pulitzer Amsterdam Flower Collectors Suite Pulitzer Amsterdam


Bestemmingen op zichzelf

Hotelmanager Caroline van Kessel deelt haar enthousiasme over de ontwikkelingen: "Hotels zijn al lang niet meer alleen om te overnachten; ze zijn bestemmingen op zichzelf, doordrenkt met bijzondere verhalen, echte geschiedenis en fijne ontmoetingen."

'Hotels zijn al lang niet meer alleen om te overnachten'

"Met de toevoeging van de Merchant Suite en de Flower Collector’s Suite in onze grachtenpanden, en de introductie van het Beauty House om de hoek, versterken we onze positie als één van de meeste unieke bestemmingen in de stad. We kijken ernaar uit om onze gasten te verwelkomen in deze nieuwe suites en hen nog meer Pulitzer-beleving te bieden."

Eerder in 2023 heeft Pulitzer Amsterdam vier ruimtes op de begane grond omgetoverd tot 'private refreshment rooms'; huiselijke kamers om vroeg arriveerde of juist laat vertrekkende gasten de gelegenheid te bieden om te opfrissen en ontspannen.

Merchant Suite Pulitzer Amsterdam_1
Merchant Suite
Artikel delen