Binnenkijken bij het vernieuwde Pure C**

Binnenkijken bij het vernieuwde Pure C**

Pure C** in het Zeeuwse Cadzand opent na een complete renovatie weer haar deuren. Onderaan het bericht de foto's. 

Syrco Bakker, Sergio Herman en het voltallige Pure C team onthullen met veel trots en liefde hun recent gerenoveerde restaurant. De verbouwing van het Zeeuwse tweesterrenrestaurant in het Strandhotel te Cadzand-Bad heeft zo’n twee maanden in beslag genomen. In december werd de ruimte tot op de grond toe volledig afgebroken om nu - net voor het tienjarige bestaan - opnieuw gasten te verwelkomen.

Lokale en seizonsgebonden smaken 

Het interieur straalt een gastvrije ambitie uit en sluit meer dan ooit aan bij de visie, missie en kracht van het gerenommeerde restaurant. Zowel in de keuken als in de zaal staat de kwaliteit, het ambacht en de creativiteit centraal. Een bezoek aan Pure C is sinds dag één een unieke beleving die een ode brengt aan het proeven en delen van lokale en seizoensgebonden smaken. De integrale renovatie anno 2020 sluit zich daar dan ook volledig bij aan. Waar Syrco Bakker al sinds 2010 op zoek gaat naar nuances in smaken deed het team van het Cadzandse architectenbureau Paras Concepts dat samen met Sergio Herman’s conceptstudio SH19 in het vernieuwde interieur.

Vakmanschap en creativiteit 

Het eindresultaat van de renovatie straalt een puurheid uit die het vakmanschap en de creativiteit van Syrco Bakker en zijn team alle eer aandoet. Er werd gezocht naar unieke combinaties van materialen en kleuren die inspireren en uitnodigen. Het geheel is een samenhangend ontwerp geworden waar hoog ingezet is op het comfort-niveau en ruimtebeleving van de gast en het hele Pure C team. “De keuzes die gemaakt zijn in het interieur volgen op de visie die we met Pure C hebben neergelegd. We hebben een omgeving gecreëerd waar onze Zeeuwse top producten en mijn pure keuken nóg beter tot zijn recht komt met respect voor het spectaculaire uitzicht en de unieke omgeving.”  aldus Syrco Bakker. 

Warme tinten met hout 

Gasten worden bij aankomst meteen ondergedompeld in een unieke balans van warme tinten, heel veel hout en opvallende kunst- en design objecten. Deze objecten werden zorgvuldig gecureerd door Sergio Herman en zijn conceptstudio SH19. Zo creëerde Kunstenaar Frederik Molenschot van Studio Molen speciaal voor Pure C een unieke bronzen lichtsculptuur van 11 meter lang. Het in kurk gehulde haardvuur is van de hand van Cédric Etienne van het Belgische Studio Corkinho en de Nederlandse Mathieu Nab heeft exclusief voor Pure C enorme houten schelp-objecten gesculpteerd die nergens anders beter tot hun recht zouden komen. De gekleurde spiegels, die een Zeeuwse zonsondergang verbeelden, zijn een ontwerp van de Nederlandse ontwerpers Lex Pott en David Derksen. “Sinds de oprichting 10 jaar geleden is Pure C meer dan ooit een geliefde bestemming geworden. Syrco Bakker is bezig om zijn talent te verzilveren en zijn kookstijl spreekt - zeer terecht - bijzonder veel mensen aan. Afgaand op de reacties van onze gasten om Pure C in een paviljoen onder te brengen ben ik er van overtuigd dat we geslaagd zijn om zowel Syrco als Pure C het podium te geven dat beide verdienen!” alsdus Herman. 

Geklimatiseerder wijnkamers

En niet alleen Bakker en zijn keukenpersoneel van Pure C worden beloond voor hun loyaliteit en vakmanschap. De jarenlange vaste sommelier Tim Theuns tilt zijn gastronomische wijnspijs combinaties naar een nog hoger niveau nu hij beschikt over geklimatiseerde wijnkamers en twee nieuwe tailor-made wijn-meubelen. Niemand minder dan Gilo De Cooman - die eerder al zijn sporen verdiende bij De Karmeliet*** en La Durée** - verwelkomt met trots voortaan de gasten als nieuwe Maitre d’Hotel. En sous-chef Timothy St Aubin volgt Thomas D’hooghe op als rechterhand van Syrco. Thomas zal namelijk als één van de chefs restaurant Le Pristine opstarten in Antwerpen. De renovatiewerken van Pure C namen 2 maanden in beslag. In de komende periode zal ook
het terras in de duinen opnieuw worden aangelegd en de Private Dining ruimte - waar plaats is voor 14 gasten - worden ingericht.

Op 15 maart 2020 zijn de duinen van Cadzand al tien jaar de thuisbasis van het met twee sterren bekroonde restaurant Pure C. 

Artikel delen