Nieuwe biergarten: Radegast 040 in Eindhoven

Nieuwe biergarten: Radegast 040 in Eindhoven

Op 1 juni opende Radegast 040 in de voormalige Philipsfabriek in Eindhoven. Vanwege de lockdown een stuk later dan gepland, maar eigenaren Hans Snoeijen en Marc Glaser zijn er niet minder blij om. We gaan langs in de nieuwste hotspot van Noord-Brabant. Bekijk foto's van het interieur onder dit bericht. Het hele artikel verschijnt in de juli-editie van Entree Magazine.

 

Tekst: redactie Entree Magazine
Foto’s: Pim Ras

 

Wie Radegast 040 in Eindhoven betreedt, loopt meteen tegen drie imponerende Bavaria-tanks aan. “Die mogen gezien worden!”, begint de opgewekte mede-eigenaar Marc Glaser. “Vaak worden biertanks weggemoffeld in de kelder. Zonde! Hier zijn ze juist onderdeel van het interieur. We willen laten zien wat we verkopen én dat bier een belangrijk onderdeel van het concept is.”

 

Voormalige Philipsfabriek

We zijn op bezoek in het gloednieuwe Radegast 040. De horecazaak is te vinden in De Witte Dame, de oude Philipsfabriek aan het Clausplein waar nu horeca, een bibliotheek en diverse bedrijven te vinden zijn. “Dit gebouw is een begrip in Eindhoven. Toen deze plek op ons pad kwam, zagen we meteen een kans”, zegt Glaser.

 

Creatieve chaoot en gastvrijheidsstrijder

Hij is samen met Hans Snoeijen eigenaar van Radegast 040. De twee kennen elkaar al dertig jaar en zijn geen onbekenden in de horeca. Snoeijen ontwikkelde met zijn bedrijf Rigoureus al vele horecaconcepten en is mede-eigenaar van Down Town Gourmet Market in Eindhoven. Terwijl hij zichzelf ‘een creatieve chaoot’ noemt, noemt Glaser zichtzelf ‘een gastvrijheidsstrijder’. Hij runde jarenlang een trainingsbureau voor gastvrijheid en is eigenaar van Herberg Oud Eindhoven en Café De Kram in Eindhoven en Café De Bel in Valkenswaard.

Biergartens in New York

Wat willen de ondernemers met Radegast 040 neerzetten? Snoeijen: “In New York maakte ik kennis met biergartens. Dit zijn enorme ruimtes met een grote bar, een groot bieraanbod, goede happen en een relaxte sfeer. Dé plek om na werk gezellig te borrelen of met vrienden te eten.” Dat wilden Snoeijen en Glaser, die al langer plannen hadden om samen een bedrijf te openen, graag vertalen naar de Eindhovense markt. Het resultaat is een ruim en ontspannen ogende plek met groot terras, maar wel met een rauw randje. Opvallend is bijvoorbeeld de vintage uitstraling met industriële lampen, 75 oude biervaten en een rookkast. In combinatie met de zachte pastelkleuren is het interieur volgens Snoeijen ‘vrouwelijk stoer’.
 

Bier en food

Dan het concept, dat voor een groot deel draait om bier. Glaser: “Gasten kunnen kiezen uit 34 tapbieren en 30 speciaalbieren op fles. Daarnaast hebben wij een gediplomeerd biersommelier in dienst en staat er op de kaart bij ieder gerecht een biertip.” Hardlopers zijn onder andere de sandwich Sloppy Joe met Bavaria en de Munich pretzel met Swinckels’. Ook lekker: De lamsribbetjes met De Molen en de brownie met Rodenbach. Glaser vervolgt: “Bier-foodpairing is enorm lekker en geeft een totaal andere smaakbeleving dan met wijn. Die smaaksensaties willen we onze gasten ook graag laten ervaren. Wist je dat zelfs Jonnie Boer van De Librije*** een bierarrangement aanbiedt? Bier leeft gewoon in ieder horecasegment.”

Veilig en hygiënisch

Veel Eindhovenaren weten Radegast 040 inmiddels te vinden. Glaser en Snoeijen verwachten een mooie zomer, ondanks de huidige horeca-restricties. Ze besluiten: “Natuurlijk zijn de beperkingen balen, maar met ons nieuwe protocol kunnen we veilig en hygiënisch werken en iedereen kennis laten maken met het gastvrije bierconcept van Radegast!” Heel toepasselijk betekent ‘radegast’ dan ook: god van de gastvrijheid.

Lees het hele artikel in Entree Magazine, die begin jullie verschijnt!

 

 

Artikel delen