Randy Karman opent restaurant Renvy in hotel Andaz in Amsterdam

Interieur Renvy Amsterdam

Randy Karman opent restaurant Renvy in hotel Andaz in Amsterdam

In mei openden Andaz Amsterdam Prinsengracht en chef-kok Randy Karman samen een nieuw restaurant: Renvy. Het concept is ontstaan vanuit Randy’s Nederlandse roots en zijn passie voor koken. Het menu is seizoensgebonden en volledig afgestemd op het ritme van de natuur. Wanneer we Karman vragen wat er op het volgende menu komt of wanneer het verandert, antwoordt hij eenvoudig: “Dat hangt ervan af wanneer het regent.”

Van Zeeland naar de Michelinwereld

Randy Karman is een Nederlandse chef, afkomstig uit Zeeland. Hij staat bekend om zijn seizoensgerichte kookstijl en deed ervaring op in enkele van de beste restaurants van Nederland. Als chef van The White Room* in Amsterdam speelde hij een rol in het behouden van de Michelinster. Nu leidt hij de keuken van Renvy, waar hij gerechten creëert op basis van lokale ingrediënten en het tempo van de seizoenen.

Op het menu staan onder andere gerechten als blini's met kaviaar en crème fraîche, kreeft met witte asperges en gnocchi met truffel. Karman en zijn team bereiden alles vanuit de open keuken, wat volgens hem een ervaring op zich is.

Gerecht bij Renvy

Open keuken met chef als beleving

RRenvy is gevestigd in de Garden Room van Andaz, een ruim maar intiem restaurant dat direct grenst aan de Meditation Garden. Vloer-tot-plafondramen vervagen de grens tussen binnen en buiten. Het interieur combineert edelhout met marmer en gele stoelen en groentinten die doen denken aan lentegras. Daarnaast zijn er sculpturen, kunstwerken, een houten wand met motieven en vogelvormige lampen aan de muren voor een gevoel van harmonie.

Randy Karman Gerecht van Renvy
Interieur Renvy
Artikel delen