Rebel Horeca Groep opent eigen bar-restaurant: Freddy's in Leiden

Freddy's_Leiden_Interieur1

Rebel Horeca Groep opent eigen bar-restaurant: Freddy's in Leiden

Begin dit jaar opende Freddy’s, pal tegenover Leiden Centraal en onder het nieuwe hoofdkantoor van Heineken, de deuren. De gastrobar is de meest recente aanwinst van Rebel Horeca Groep (bekend van onder andere Einstein en Buddas in Leiden en Mama Kelly in Amsterdam) en is vernoemd naar Freddy Heineken.

 

Foto's: Victor van Leeuwen

Freddy's Gastrobar

Het restaurant is gevestigd aan het Stationsplein en gasten kunnen er terecht voor lunch en diner en natuurlijk om te borrelen. Freddy's is een mix van ouderwetse gezelligheid, culinaire hoogstandjes en bijzondere bieren. Naast een restaurant en het hoofdkantoor zit er in het pand ook een microbrouwerij, waar een wisselend aantal bieren gebrouwen zal worden.

 

Freddy's_Leiden_Interieur2

Kleurrijk en eigentijds

Ferry Tabeling en Peter Roozeboom van Heineken Interieur Design over het interieur: “De zaak kenmerkt zich door een grote bar, industriële details en een kleurrijk en eigentijds jasje. Van de entree waar je binnenwandelt voor een biertje aan de bar tot aan het restaurantgedeelte met luxere stoffen en een warmere uitstraling verder achterin.”

Freddy's_Leiden_Interieur3 Freddy's_Leiden_Interieur4


De microbrouwerij met geheime recepten

De microbrouwerij wordt voor Heineken gerund door Peter Rouwen van Brouwerij Noordt uit Rotterdam. Hier wordt een selectie van de aangeboden bieren in het restaurant gebrouwen. Wat de brouwerij extra speciaal maakt is dat er oude of geheime recepten gebrouwen gaan worden die je nergens anders gaat vinden. Er zijn 20 bierkranen waarvan 15 voor bieren van verschillende micro brouwerijen en 5 voor de ‘vergeten’ bieren van Heineken.

Design: Ferry Tabeling en Peter Roozeboom (Heineken Interieur Design)Interieurbouw: Trustan BouwProjectbegeleiding: Fred Bus
Ontwerp licht- en geluidsplan en elektra: dEP de Sfeerontwerpers

Freddy's_Leiden_Interieur5 Freddy's_Leiden_Interieur6
Freddy's_Leiden_Interieur7 Freddy's_Leiden_Interieur8
Freddy's_Leiden_Interieur9 Freddy's_Leiden_Interieur10
Artikel delen