René Bogaart opent met 2 compagnons fine dining-restaurant Chez Lou Lou in Zoetermeer

René Bogaart

René Bogaart opent met 2 compagnons fine dining-restaurant Chez Lou Lou in Zoetermeer

Horecaondernemer René Bogaart (o.a. restaurantketen Pavarotti) opent 6 februari restaurant Chez Lou Lou in Zoetermeer. Op de plek van het vorig jaar gesloten restaurant Clooney, komt een fine dining-zaak ‘die Zoetermeer nog niet heeft’. Mede-eigenaren Stephan en Samantha Spitsbaard gaan Chez Lou Lou exploiteren. Via een crowdfundingactie werd in de zomer in vier minuten 450.000 euro opgehaald.

Tekst: Roy Timmerman

Chez Lou Lou

Chez Lou Lou opent 6 februari en is gevestigd op de plek waar voorheen Clooney zat, licht René Bogaart toe. “Dat was tien jaar geleden een vernieuwende zaak, maar de laatste jaren zijn we wat ingehaald. We concentreerden ons vooral op de nieuwe locaties van Pavarotti, waaronder die in Delft en Kijkduin, en hebben Clooney te lang alleen gelaten.”

“We besloten nieuwe energie in deze zaak te stoppen en hier iets nieuws te beginnen. Via een crowdfundingactie haalden we in vier minuten 450.000 euro op. Ik ga het doen met Stephan en Samantha Spitsbaard, met wie ik al samen Pavarotti in Zoetermeer run. Ik zit er voor de helft in en zij samen ook, maar zij worden het gezicht van de zaak. Ze wonen in Zoetermeer, ondernemen er al en kennen de stad goed. Ik ben er als investeerder bij betrokken en geef advies vanuit mijn ervaring als horecaondernemer. Zij gaan straks de exploitatie doen.”

'We zijn bekend met (fast) casual-zaken, maar hadden een nieuwe prikkel nodig: onze eerste fine dining-zaak'

Fine dining

Chez Lou Lou wordt het eerste fine dining-restaurant van de ondernemer. “We zijn bekend met (fast) casual-zaken als Pavarotti, maar we hadden een nieuwe prikkel nodig. Het is een klassiek, maar tegelijkertijd modern concept. Gasten kunnen hier ontbijten en we zijn tot in de nacht open. Het was tijd om in de wereld van fine dining te duiken. Goed eten, goede service, met iets hogere prijzen dan in onze andere zaken. We serveren ook een heel andere kaart; van sushi en oesters tot tartaar en diverse vega gerechten. Het is echt iets nieuws, dat Zoetermeer nog niet kent.”

Interieur

Ook het interieur heeft een complete metamorfose gekregen, zegt Bogaart. “In Clooney hadden we twee barren, maar die zijn eruit. We hebben een nieuwe keuken, een moderne bar, moderne lampen, er komt veel blauw terug in het interieur en er is veel marmer in de zaak verwerkt. Het is niet hysterisch of over de top, maar stijlvol zoals je tegenwoordig van een interieur mag verwachten.”

'Chez Lou Lou is echt iets nieuws, dat Zoetermeer nog niet kent'

Groot volume

Big Horeca, de horecagroep van Bogaart, staat bekend om zaken met een groot volume – waaronder restaurantketen Pavarotti en Sportsbar O’Learys. Een van zijn gevleugelde uitspraken én het bedrijfsmotto is dan ook ‘Liever een snel kwartje dan een langzame euro’. Hij wordt naar eigen zeggen zenuwachtig van zaakjes van 75 m2, serieuze omzetten draai je volgens hem pas met zaken van honderden, zo niet duizenden meters.

Chez Lou Lou is 500 m2 groot, zegt hij. Met daarbij nog een terras van 300 m2. Binnen is er plek voor tweehonderd gasten en op het terras nog eens tweehonderd man. “We hebben een jaarrond terras, met overkappingen en verwarming. Daar hebben we veel aandacht in gestopt, want gasten zitten tegenwoordig graag buiten, ongeacht het weer.”

'Fantastische locatie'

Een restaurant moet volgens Bogaart zoveel mogelijk ‘levens’ hebben: nachthoreca, een terras, er moeten artiesten of dj’s kunnen optreden en bovenal draait het om een goede locatie. “Je hebt de hele dag aanloop nodig en dat gebeurt hier. Dit is het stadshart van Zoetermeer, een fantastische locatie. We kunnen niet wachten tot de opening.”

Artikel delen