Restaurant Blossem in Breda opent in oude chipsfabriek: ‘Rauw en puur’

Headerfoto - Restaurant Blossem - Breda

Restaurant Blossem in Breda opent in oude chipsfabriek: ‘Rauw en puur’

Restaurant Blossem in Breda opende eind maart haar deuren in het gerenoveerde ketelhuis van de oude Nibb-it fabriek. De keuken staat onder leiding van Lars Drost, bekend van o.a. Ciel Bleu** in Amsterdam. Groenten spelen de hoofdrol in het seizoensgebonden menu. Restaurant Blossem is een initiatief van (horeca)ondernemer Rob van den Broek.

Casual fine dining

Blossem is een innovatief horecaconcept in Breda dat alles nét even anders wil aanpakken. Eigenaar Rob van den Broek: “Bij ons draait het om een rauw en puur karakter met persoonlijke service in een casual fine dining-setting. In ons restaurant werken we met prachtige lokale producten en dagverse ingrediënten. Eigenhandig creëren we heerlijke recepturen, meebewegend met het seizoen. Inspiratie halen we uit de natuur en de historie van onze locatie.”

Onder leiding van Lars Drost - die eerder werkte in toprestaurants Ciel Bleu** en Hotel L’Europe in Amsterdam - creëert de keukenbrigade smaakvolle gerechten met verse ingrediënten uit de omgeving. Groenten spelen de hoofdrol in het seizoensgebonden menu. “Wij geloven in de kracht van eenvoud. We kiezen daarom voor een compact menu. Geen uitgebreide kaart en complexe gerechten, gewoon doen waar we goed in zijn: koken met aandacht en pure smaken. Meer is niet nodig.”

Nibb-it fabriek

Blossem is gevestigd in het ketelhuis van de oude Nibb-it fabriek (bekend van de chips). Op deze plek verrijst de woonwijk Blossem met zeshonderd woningen, waarbij het gelijknamige restaurant een centraal punt gaat vormen. “Op deze historische locatie brengt het warme interieur van het restaurant een industrieel karakter samen met verfijnd design. Het is een unieke plek waar we naast het restaurant ook ruimte bieden voor (zakelijke en private) events, groepsdiners, vergaderingen, locatiehuur en borrels.”

Tekst loopt door onder de foto's

Doornik_Creatives_4K9A9211 groot Doornik_Creatives_4K9A9645 groot
Doornik_Creatives_4K9A9442 groot
Doornik_Creatives_4K9A9509 groot Doornik_Creatives_4K9A9410 groot

Beyond Taste Group

De Beyond Taste Group van Rob van den Broek bestaat uit verschillende takken, waaronder Taste More (catering en andere culinaire activiteiten) en Tasty Lemon (marketing, design, concepten). “Met deze takken doen we heel veel”, zei Van den Broek in een eerder interview met Entree. “Zo bedenken en organiseren we events voor bedrijven. De ene keer worden we gevraagd voor catering, dan weer voor een totaalproductie inclusief styling en het leveren van hostessen. Ook bedenken we marketingacties en beurs-activaties voor bedrijven, organiseren we bruiloften en foodtruck-events en zijn we verantwoordelijk voor de catering van diverse festivals en evenementen. Maar wat we ook doen: het is altijd creatief!”

Blossem is niet het eerste restaurant van zijn bedrijf. Eerder opende de Beyond Taste Group het hippe junkfoodrestaurant The Goat in Rotterdam en Beachclub 8 in Rockanje, dat vorig jaar door brand werd verwoest.

Artikel delen