Restaurant Bomas net open in Sint-Oedenrode en nu al in Michelingids

Restaurant Bomas in Sint-Oedenrode

Restaurant Bomas net open in Sint-Oedenrode en nu al in Michelingids

In Sint-Oedenrode is op de voormalige locatie van Restaurant Wollerich een nieuw restaurant geopend: Restaurant Bomas. Het concept is volgens eigenaren Inge Wollerich en Koen Bomas ontwikkeld met aandacht voor interieur, gastronomie en samenwerking met lokale partners. Onlangs nam Michelin het restaurant op in hun gids voor april 2025.

Interieur en samenwerking met lokale vakmensen

Op de plek waar jarenlang Restaurant Wollerich naam maakte, is met veel zorg en visie iets totaal nieuws ontstaan: Restaurant Bomas. De zaak is volgens eigenaren Inge Wollerich en Koen Bomas het resultaat van een droom die werkelijkheid is geworden. Een plek waar gastronomie, rust en stijl op een unieke manier samenkomen.

De entree van het restaurant is vernieuwd en leidt via een wand van walnotenhout naar de eetruimte, waar natuurlijke tinten, zachte stoffering en moderne elementen het interieur kenmerken. Het ontwerp is gerealiseerd in samenwerking met interieurarchitect PuurBasic, gevestigd in Sint-Oedenrode.

Diverse lokale bedrijven waren betrokken bij de inrichting. Zo zijn de stalen deuren en kozijnen ontworpen door SV-Steel Design, en het maatwerkmeubilair werd vervaardigd door Van Erp Interieurs. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een interieur waarin materialen en afwerking zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Restaurant-Bomas-Sint-Oedenrode (1)
Restaurant-Bomas-Sint-Oedenrode (10) Restaurant-Bomas-Sint-Oedenrode (5)

Open keuken en inrichting

Een opvallend element in het restaurant is de halfopen keuken, die door middel van getint rookglas gedeeltelijk zichtbaar is voor gasten. Deze opzet biedt zicht op de keukenwerkzaamheden zonder afbreuk te doen aan de rust van de ruimte.

Keuken en erkenning

De menukaart van Restaurant Bomas wordt samengesteld op basis van seizoensproducten. De keuken staat onder leiding van chef Koen Bomas. In de Michelingids wordt het restaurant vermeld met een beschrijving van de kookstijl als volgt: “Fine dining is hier de rode draad, met een klassieke ondertoon maar ook aandacht voor levendigheid en exotische nuances."

Nieuwe culinaire invulling

Restaurant Bomas is het gezamenlijke initiatief van Koen Bomas en Inge Wollerich. Met deze nieuwe invulling op de locatie van het voormalige Restaurant Wollerich positioneren zij zich binnen het hogere segment van de horeca in de regio.

Restaurant-Bomas-Sint-Oedenrode (2)
Restaurant-Bomas-Sint-Oedenrode (8) Restaurant-Bomas-Sint-Oedenrode (4)
Restaurant-Bomas-Sint-Oedenrode (6) Restaurant-Bomas-Sint-Oedenrode (9)
Artikel delen