Restaurant BUNKR in Eindhoven opent 1 september en wordt gestuurd door AI

AI-restaurant BUNKR in Eindhoven

Restaurant BUNKR in Eindhoven opent 1 september en wordt gestuurd door AI

Op 1 september opent restaurant BUNKR de deuren in de Bunkertoren in Eindhoven. Het restaurant heeft een innovatieve kijk op hospitality. BUNKR wordt namelijk aangedreven door AI-technologie. Het is een concept van Sidney van Stijn, Robin Vromans, Mark op den Weegh, Youri Doreleijers en Tim Fraser. Volgens hen krijgen gasten door AI-technologie een gepersonaliseerde culinaire ervaring op basis van individuele smaakvoorkeuren. Voor deze ervaring moeten de gasten een app downloaden.

Foto: de ruimte waarin het restaurant komt

De voormalige studentenbunker van de Technische Universiteit in Eindhoven heeft een nieuwe bestemming als woontoren, bedrijfspand voor GoodHabitz en restaurant BUNKR. Het restaurant opent op 1 september en is te vinden aan de John F Kennedylaan. Bij BUNKR worden technologie en gastronomie met elkaar gecombineerd. Voor iedere gast wordt een eigen ervaring gecreëerd door middel van de speciaal ontwikkelde app.

Lees meer over AI in ons artikel: 'Artificial intelligence in de horeca: ondernemers hebben nog koudwatervrees'.

Het concept

Bezoekers kunnen vooraf aan hun bezoek aan het restaurant de BUNKR-app downloaden en persoonlijke informatie invullen. Op basis van deze gegevens vraagt de app waar je zin in hebt en wordt er een suggestie voor een menu gedaan. Bezoekers krijgen via de app ook door waar ze kunnen parkeren en waar de entree is.

Bij binnenkomst worden gasten niet ontvangen door een gastheer of -vrouw, maar direct naar de juiste tafel verwezen door middel van AI-gestuurde lichtspots.  Via de AI gestuurde BUNKR-app krijgt de gast vervolgens een persoonlijke suggestie over welke gerechten het beste bij de voorkeuren passen en welke dranken daar het beste bij passen. "We hebben ook een sommelier in de app gezet zodat de beste wijn bij het gerecht kan worden gekozen en kan worden besteld", aldus Tim Fraser, marketingmanager bij BUNKR.

Gasten hoeven dus geen robots te verwachten. Het restaurant wil technologie toepassen om de ervaring en belevenis van de gast te verbeteren, maar AI moet niet de overhand krijgen.

'Het moet iets levendigs worden en we willen het wel persoonlijk houden'

"Technologie moet gepaard gaan met gastronomie. Met de technologie willen we de pijnpunten binnen de horeca aanpakken zodat de beleving voor de gast en het werk voor het personeel aangenamer wordt", vertelt Fraser. "Door op een slimme manier met de technologie om te gaan worden tijdrovende werkzaamheden voor het personeel geautomatiseerd. Hierdoor gaat er meer aandacht naar de gast."

*Tekst gaat verder onder de foto's

Interieur-AI-Restaurant-BUNKR-Eindhoven

Evenementen

Naast het restaurant biedt BUNKR ook een setting voor zowel zakelijke als particuliere evenementen. Gebruikmakend van dezelfde geavanceerde technologie kunnen evenementen gepersonaliseerd worden, afgestemd op de wensen van de gast. De ruimte is multifunctioneel inzetbaar, zo kan het restaurant ook gebruikt worden als opnamestudio.

Artikel delen