Geopend: restaurant George's in Sittard

Geopend: restaurant George's in Sittard

In hotel Merici, gevestigd in een oud-klooster aan de Oude Markt in Sittard, opende zeer recentelijk het grote nieuw luxe restaurant George's. Aan het roer van de keuken staat Joël Reintjens en eigenaar van het hotel en restaurant is Martin Hendricks. Bekijk foto's ervan onder dit bericht.

Foto's: Gerlach Delissen Photography

Verborgen tussen een klein steegje langs een kerk, twee ‘geheime tuinen’ en de eeuwenoude stadswal ligt het nieuwe restaurant George’s. Eigenaar Hendricks: "Na jaren van leegstand en verval is het ons gelukt om het gedeelte waar vroeger het Jezuïeteninternaat zat om te toveren naar een van de meest bijzondere plekken in de stad. Een verbouwing die jaren duurde en waarbij zoveel mogelijk originele elementen zijn behouden, hebben gezorgd voor een spectaculair resultaat."

Wil je op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Imposante uitstraling restaurant George's

Het restaurant is gevestigd in een enorme zaal met gietijzeren zuilen van tweehonderd jaar oud. Door de hoogte van vijf meter heeft het restaurant een imposante uitstraling. De keuken staat op een verhoging, waardoor het keukenteam een soort 'theater-rol' krijgt. Chef Joël Reintjens heeft zijn culinaire opleiding en fundament genoten bij restaurant Toine Hermsen, van de gelijknamige chef. Een klassieke basis, die Joël zelf heeft verrijkt met oosterse inslagen. Zijn signature dish – steak tartare – wordt verrijkt met oosterse smaken en kruiden.

Over Martin Hendricks

Martin Hendricks is eigenaar van het bedrijf Black Label Hotels. Hieronder vallen het gelijknamige hotel in Valkenburg en hotel Merici in Sittard (dat Black Labels Hotels sinds vorig jaar exploiteert). De naam Merici is afkomstig van Angela de Merici, stichteres van de Ursulinenorde, de kloosterorde die tussen 1843 en 1946 in de aangelegen gebouwen van het hotel meisjesonderwijs gaf. Eind dit jaar opent Black Label Hotels een DoubleTree by Hilton in Sittard.

Artikel delen