Restaurant Graansilo Eten & Drinken in Groningen geopend

Graansilo Eten & Drinken

Restaurant Graansilo Eten & Drinken in Groningen geopend

Groningen heeft er sinds begin maart een nieuwe horecazaak bij: Graansilo Eten & Drinken. Eigenaar is de Maripaan Groep, die onlangs ook al Rooftop Merckt in Groningen opende. Kijk onder het bericht voor meer foto's.

Foto’s: Jacco van der Zwan
Design: De Horecafabriek

Oude graansilo omgetoverd

De oude graansilo in de wijk Oosterpoort in Groningen is omgetoverd tot restaurant Graansilo Eten & Drinken. Het pand van honderddertig jaar oud is uitgebouwd met een serre. Binnen is plek voor honderd gasten, op het terras voor nog eens honderdzestig. De vloeren hebben golvende vormen en de tegels op de pilaren kleuren langzaam van licht naar donker, net als een koud glas bier.

'Het speciaalbiertje Graansilo wordt in vijf smaken landelijk verkocht'

Speciaalbiertje Graansilo

Beneden is de Bierkluis, voor proeverijen en meetings. Daar ontwikkelde in 2018 een groep bierfanaten het speciaalbiertje Graansilo, dat extern wordt gebrouwen en nu in vijf smaken landelijk wordt verkocht in slijters, speciaalzaken en supermarkten. In het restaurant staan biercocktails op de kaart, evenals passende bieren bij maaltijden. Opvallend is de grote open keuken en de glazen serre met uitzicht op het Winschoterdiep en in de verte het Forum Groningen en de Martinitoren.

Graansilo Eten & Drinken
Graansilo Eten & Drinken

365 seizoenen in de keuken

Chefkok Simon Feitsma kookt elke avond een viergangenmenu op basis van ingrediënten die op dat moment beschikbaar zijn. "We werken hier niet met vier seizoenen, maar met 365 seizoenen’’, zegt hij. "Daardoor is het eten vers, hebben we weinig waste. Twee of drie gangen zijn trouwens ook mogelijk en gasten kunnen gerechten delen als ze willen."

De Maripaan Groep

Graansilo Eten & Drinken valt onder de Maripaan Groep, bekend van onder andere veertien vestigingen van Jumbo, La Place en Rooftop Merckt in Groningen. Bedrijfsleider is Martin Engberts.

Restaurant Graansilo 220405---restaurant-graansilo-7-2_51982938417_o (1)
Graansilo Eten & Drinken Graansilo Eten & Drinken
Artikel delen