Restaurant Harper geopend in Den Haag: 'Historische plek'

Restaurant Harper

Restaurant Harper geopend in Den Haag: 'Historische plek'

Restaurant Harper heeft de deuren geopend in Den Haag. Het restaurant van eigenaren Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits en Piet Scholtes is gevestigd in een monumentaal pand in het Haagse centrum. 

Foto's: Sharman Media

Over Harper

Harper is ontstaan vanuit liefde en passie voor het horecavak. De vier eigenaren, Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits en  Piet Scholtes hebben samen meer dan honderd jaar ervaring binnen de Haagse en internationale horeca. Tilkema en Van der Meer zijn bekende namen in de Haagse horecawereld. Naast Restaurant Harper runnen zij ook de zaken Jamey Bennett en Barlow.

In december 2022 namen de eigenaren de locatie van Harper aan het Haagse plein Plaats over. Kevin Gerrits runt de voorkant van het restaurant. Piet Scholtes werkte vijf jaar als chef-kok bij Jamey Bennett en geeft zijn visie en advies op de zaak als mede-eigenaar en executive chef. Nick ten Hagen is de chef-kok van Harper. Hij werkte eerder onder andere bij restaurant Parkheuvel** in Rotterdam.

Wereldwijde inspiratie

De chefs van Harper halen hun inspiratie uit keukens over de hele wereld. Er wordt gekookt met verse en seizoensgebonden ingrediënten. In de keuken worden gerechten bereid door middel van traditionele kookstijlen met een moderne, bijzondere twist. “Smaak is herinnering. Ik laat me inspireren door smaken uit het verleden waar ik steeds een nieuwe smaakcombinaties bij probeer te vinden. Op mijn nachtkastje ligt altijd een kladblok met potlood. Inspiratie komt vaak onverwachts”, zegt chef-kok Nick ten Hagen.

*De tekst gaat verder onder de foto.

Gerechten-Restaurant-Harper
Gerechten Restaurant Harper

Inrichting en locatie

Restaurant Harper is verdeeld in verschillende ruimtes. In het souterrain heb je zicht op de open keuken waar het keukenteam de gerechten bereiden. Vanuit de entresol kijk je uit op de bar en het terras. The Upper Room heeft uitzicht over de Plaats en de Hofvijver en is exclusief af te huren voor private dining, een vergadering, een zakelijke meeting of een besloten evenement. Het design van Restaurant Harper is klassiek en een tikkeltje modern met een huiselijk karakter. Ook beschikt het restaurant over een ruim terras.

Restaurant Harper vind je in het Royal shopping district op het plein de Plaats. Het restaurant is ondergebracht in een monumentaal pand uit 1731 met een historische geschiedenis. In dit pand waren ooit herbergen gevestigd en heeft Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh ooit gewerkt.

Ontwerp licht- en geluidsplan, montage en de gehele elektrotechnische installatie : dEP de Sfeerontwerpers

Interieur-Restaurant-Harper
Interieur Restaurant Harper
Interieur-Harper-Den-Haag Interieur-Restaurant-Harper-Den-Haag
Artikel delen