Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht geopend

Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht geopend

Na een lange lockdown kan het nieuwe restaurant Hemel & Aarde in Utrecht eindelijk echt draaien. Vito Reekers (chef), Rene van der Weijden (chef) en Thijs Sicking (general manager) zijn er klaar voor. Bekijk foto’s van het interieur (gemaakt door Jan-Kees Steenman) onder dit bericht.

Hemel en Aarde: de natuur staat centraal

In het nieuwe restaurant Hemel en Aarde zet chef Vito Reekers de natuur centraal: “Onder invloed van de zon, maan en sterren heeft de aarde ons iedere dag iets anders te bieden en daar heb ik veel bewondering voor. In Hemel & Aarde wil ik die bewondering op mijn gasten overbrengen.”

De voormalig chef-kok van restaurant Karel 5 wil dit bewerkstelligen door mee te bewegen met de tijd van het jaar; niet alleen op het bord, maar in alle facetten van het concept. Reekers: “Van het interieur tot de kleding, van de verlichting tot de planten: ons doel is om gasten ieder jaargetijde een andere belevening mee te geven. Hiermee brengt Hemel & Aarde een ode aan de seizoenen.”

Hemel & Aarde: De menukaart

In restaurant Hemel & Aarde kunnen (hotel)gasten terecht voor ontbijt en diner. ’s Avonds kan er gekozen worden uit een chef’s menu van vier of zes gangen. De gerechten zijn ook los te bestellen.

Rene van der Weijden, die als chef met Reekers is meegegaan, zegt: “We koken met respect voor de natuur en gebruiken daarnaast gezond boerenverstand. We maken gebruik van regionale producten en natuurlijke processen, zoals fermentatie. We houden van een mooi stukje vlees of vis in het menu, maar focussen ons op groente. En de producten die we gebruiken, verwerken we tot het laatste restje.”

Restaurant Hemel & Aarde

Design van Paul Linse

Interieurontwerper Paul Linse geeft met zijn ontwerp een eigentijdse twist aan het interieur, zonder de rijke historie van het gebouw te verliezen: “Waar het hotel uitgaat van de verwondering van de nacht, vieren bar en restaurant de dynamiek van de dag. En dat in een harmonisch contrast tussen klassiek en modern, zoals de vier hoekmedaillons in het imposante plafond in combinatie met nieuwe elementen als de spiegelende arcades in het restaurant.” Het hotel van Dick Hoek en Willem Klaassenbestaat uit 23 designkamers.

The Nox Hotel

Het restaurant is te vinden in het nieuwe The Nox Hotel. Het is gevestigd in het Polman’s Huis, een monumentaal pand dat op een steenworp afstand van het Janskerkhof ligt. Waar het in 1865 opende als herensociëteit, kende het later bestemmingen als kerk en verenigingsgebouw. Tot begin deze eeuw was het een begrip als restaurant van internationale allure.

Restaurant Hemel & Aarde Restaurant Hemel & Aarde
Restaurant Hemel & Aarde Restaurant Hemel & Aarde
Restaurant Hemel & Aarde Restaurant Hemel & Aarde
Restaurant Hemel & Aarde Restaurant Hemel & Aarde
Restaurant Hemel & Aarde Restaurant Hemel & Aarde
Artikel delen