Geopend: restaurant Klein BREDA in Amsterdam

Geopend: restaurant Klein BREDA in Amsterdam

Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer hebben de deuren geopend van hun nieuwe restaurant in Amsterdam: Klein BREDA. Het zit op de plek waar voorheen hun restaurant Guts & Glory zat. Kijk onder dit bericht voor foto’s (gemaakt door Chantal Arnts) van het interieur en de gerechten.

Klein BREDA: gemoedelijk buurtrestaurant

klein breda

Met veel internationale gasten liep restaurant Guts & Glory in Amsterdam als een trein. Maar juist die doelgroep werd het probleem: corona laat het aantal toerist en flink dalen. Eigenaren Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer sloten het restaurant daarom in maart, maar op dezelfde locatie openden zij onlangs het gemoedelijke Klein BREDA.

Een buurtrestaurant, gericht op de Amsterdammer, in de drukke Utrechtsestraat. Huiselijk, informeel en gezellig. Deze transitie is niet zo gek: nog nooit werd de buurtfunctie zo belangrijk als nu. Lees hier een artikel over verschuivingen in het horecalandschap 'dankzij' corona, waaronder de buurtfunctie van restaurants.

Klein BREDA: het interieur

Freek van Noortwijk over het interieur: "We hebben ervoor gekozen om veel hout, afkomstig van oude bouwmaterialen, en gietijzer of messing te gebruiken om wat meer karakter aan het interieur te geven. Het is immers het kleine zusje van BREDA, dus het gebruik van aardse materialen moest natuurlijker terugkomen. Verder wilden we wel zorgen dat het iets toegankelijker zou worden dan BREDA zelf door een gemoedelijke huiskamersfeer te creëren met planten en subtiele kunst aan de muur."

Hij vervolgt: "De verlichting en het meubilair zijn warm en vrij klassiek. Net als bij BREDA hebben we voornamelijk ingedekte tafels maar ook een aantal grote 'familietafels' zonder linnen voor een nog in informelere setting. Allerlaatst hebben we de gevel en het terras onder handen genomen. Het prachtige houtwerk in Haags blauw verven - een kleur die we binnen ook op een van de wanden hebben - was best even spannend, maar combineert fantastisch met het nieuwe terras!"

Klein BREDA: het menu

klein breda

Over het menu zegt mede-eigenaar Johanneke van Iwaarden: “Restaurant Klein BREDA serveert klassiekers uit het bekende menu van ons restaurant BREDA in Amsterdam, afgewisseld met nieuwe gerechten van ons keukenteam. De sfeer is huiselijk en informeel en het restaurant is verder erg toegankelijk met een 3 gangen menu voor 39 euro.”

Wil je op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

”De gast krijgt hierbij ook twee amuses en een extra dessert, dus eigenlijk krijgt hij een stuk meer. Liefhebbers kunnen ook gaan voor vijf- of zevengangenmenu en er zijn nog dingen om mee uit te breiden zoals oesters en een kaasgerecht. Bij de lunch serveren we een drie-, vier- of vijfgangenmenu en daarnaast hebben we een uitgebreide à-la-cartekaart.”

Vegetarisch menu

Ook het vegetarische menu van Klein BREDA is ‘te gek’, zegt Van Iwaarden. “Er is heel veel zorg en aandacht naartoe gegaan. Daarnaast is de wijnkaart erg betaalbaar en hebben we een selectie natuur- en conventionele wijnen. Een glas champagne is 9,50 omdat we echt wel elke dag te vieren hebben!”

Van Iwaarden is met Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer eigenaar van de restaurants BREDA, Klein BREDA en Maris Piper en foodstand Pita in de Foodhallen (Amsterdam). Van Iwaarden is ook bestuurslid van KHN in regio Amsterdam.

 
 
20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 16 20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 20
20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 26 20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 50
20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 58-1 20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 44-1
20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 176 20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 183-1
20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 139-1 20210709 - Restaurant Klein Breda - © Chantal Arnts 185-1
Artikel delen