Restaurant Latour kijkt naar de toekomst

Restaurant Latour kijkt naar de toekomst

Michelinster restaurant Latour was het jaar 2020 goed begonnen: Ze ontvingen voor de 15e keer op rij een Michelinster, maître en sommelier Stan Kerckhoffs vierde 5 jaar SVH Meestergastheerschap, en de wijnen van Huis ter Duin Sélection, werden voor het 10e jaar gemaakt. Nu kijkt het restaurant verder naar de toekomst.

Jong talent, wijncursus Taste & zondagopeningrestaurant latour noordwijk uitzicht

De mooie hoogtepunten in 2020 van sterrenrestaurant Latour zijn niet ofwel kleinschalig gevierd, vanwege de geldende coronamaatregelen. Uiteraard zijn Chef de Cuisine Marcel van Lier en Maître Stan Kerckhoffs niet bij de pakken neer gaan zitten. Zo werd er de afgelopen periode jong talent aangenomen, zijn de openingstijdens aangepast naar de wensen die passen bij de gasten, en deelde SVH Meestergastheer zijn kennis over wijnen en spijzen.

De jonge talenten van Latour

De heren Tim Wellenberg en Kenny Friederichs zijn sinds september het jonge duo die Van Lier en Kerckhoffs gaan ondersteunen in de dagelijkse leiding en service. Kenny Friederichs is begonnen als chef de partie in de keuken van restaurant Latour om vervolgens de rol van chef de tournant te bekleden. In januari 2020 groeide hij door naar zijn huidige rol sous-chef.

Tim Wellenberg is de winnaar van de National Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019. Deze prijs won hij bij zijn vorige werkgever restaurant Hannikshof in Enschede. Sinds begin september is hij werkzaam bij restaurant Latour als assistent-maître.

Gastronomische krachten gebundeld in Sunday Vibes

gerecht latour restaurant huis ter duin

Een concept op de zondagmiddag waar Latour elke keer weer op zoek gaat naar de juiste partner om haar gasten gastronomisch te verrassen.

Eind juli organiseerden zij samen met Frische Paridies, Anfors Imperial, Moët & Hennessy en Rungis “the summer edition”. Op 20 september jl. nodigden zij Chef Kelvin Lin van Restaurant Nayolie, uitgeroepen door Gault Millau als Best Aziatisch Restaurant van het jaar 2020, uit voor een lunch met Aziatische invloeden. Sunday Vibes wordt sprankelend afgesloten op 22 november met de partner Nyetimber.

Wijncursus Taste onderdeel van Huis ter Duin Academy

Onder leiding van SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs is het nu mogelijk om meer te leren over de wondere wereld van wijnen en spijzen. In de cursus “Taste”, onderdeel van de Huis ter Duin Academy, gaat men proeven en leren ze meer over de bijbehorende druif en streek.

Aan het einde van de avond dineert men in restaurant Latour. De cursus wordt afgerond met een erkend SVH 3 examen.

Open voor de lunch op zondag

Na het succes van de afgelopen edities van Sunday Vibes heeft restaurant Latour de smaak te pakken. Naast de zondagen waar Latour al geopend is voor de edities van Sunday Vibes, opent zij ook haar deuren op de andere zondagmiddagen in de herfst en het winterseizoen.

Vanaf 28 september heeft restaurant Latour haar openingstijden aangepast. Waar zij gesloten bleven op de zondag, gaan zij nu open voor de lunch. Een perfecte afsluiting van het weekend. Op maandag, dinsdag en woensdag blijven zij gesloten. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn ze geopend voor het diner.

Over restaurant Latourrestaurant latour interieur

Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelin ster. Onder leiding van Chef Marcel van Lier en Maître en Sommelier SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs serveren zij verrassende smaakcombinaties op geheel eigen wijze.

Geïnspireerd door de vele reizen, gaan de heren steeds weer op zoek naar de ultieme beleving in service, gerechten en wijnen. Restaurant Latour is fine dining op het hoogste niveau met uitzicht op de Nederlandse kust.

Artikel delen