Restaurant Mondi in Rotterdam geopend: vierde locatie

Restaurant Mondi by Just

Restaurant Mondi in Rotterdam geopend: vierde locatie

De Caribische Fusion restaurantketen Mondi heeft sinds 1 mei een locatie in Rotterdam, na drie vestigingen in Amsterdam en Badhoevedorp. Het vierde restaurant is gevestigd in het voormalig restaurant by Just met op de menukaart à la carte gerechten uit de Caribische keuken. Justin Niessen is eigenaar. Op 1 mei opende Mondi by Just officieel zijn deuren. "Nog dit jaar opent in de wijk Otrobanda op Curaçao een Mondi Beach Club. En er zijn serieuze plannen voor een tweede vestiging in de wijk Jan Thiel."

Menu en sfeer

De locatie van Mondi by Just is niet geheel willekeurig, want op deze plek is eigenaar Justin Niessen sinds 2017 bezig met zijn restaurant Just. Hij is ook de geestesvader, eigenaar en executive chef van Mondi. Waar restaurant Just zich richt op fine dining, focust Mondi zich ook op shared dining. Naast de vijfgangenmenu’s staan er ook à la carte gerechten op de kaart, ook om eventueel te delen. Op het menu staan dezelfde signature gerechten als de andere locaties van Mondi, zoals Justin’s kaasballen, pittige gehaktballetjes en risotto stoba.

Niet alleen de gerechten komen overeen met de andere Mondi-restaurants, ook het interieur en de sfeer. Waar entertainment in de vorm van livemuziek en dj-avonden bij de andere vestigingen een grote rol spelen, zal in Mondi by Just de nadruk meer liggen op een dining experience met het Mondi dushi-bida (het goede leven) gevoel.

Gerechten-interieur-Mondi-by-Just
Mondi by Just

Internationale groei ambitie

Voor Justin Niessen was het een logische stap. “Mondi is een succesformule. Met Mondi gaan we zo hard dat we zelfs internationale sprongen aan het maken zijn. Nog dit jaar opent in de wijk Otrobanda op Curaçao, mijn geboorte-eiland, Mondi Beach Club. En er zijn serieuze plannen voor een tweede vestiging in de wijk Jan Thiel. Rotterdam, de stad waar ik nota bene woon, mag dan niet achterblijven.

Ik had twee opties: of een Mondi naast Just in Rotterdam, met naast bedoel ik in de straal van een paar honderd meter, of een Mondi in plaats van Just. De keuze om Just om te toveren naar 'Mondi by Just' past meer bij de groei ambitie om de wereld te introduceren met 'elevated Caribbean food'. In Rotterdam, doe ik dit graag samen met het Mondi team.”, zo vertelt de eigenaar van Mondi.

Over Mondi

Begin 2019 ontstond Mondi in The College Hotel in Amsterdam-Zuid. De naam van Mondi slaat op de ABC-eilanden gelijk aan een onontgonnen wildernis waar de oorspronkelijke vegetatie nog de baas is. De Mondi restaurants in Amsterdam-Zuid, Amsterdam Nieuw-West en Badhoevedorp worden mede gedragen door Mariska Nunes, Kiana Cova en Atilay Uslu van Corendon Hotels & Resorts. Van Mondi by Just is Justin Niesen de enige eigenaar.

Over Justin Niessen

Justin Niessen staat bekend om zijn Nieuwe Caribische Keuken in Nederland.  Vorig jaar heeft hij een deel van zijn gerechten vastgelegd in het kookboek 'De Nieuwe Carabische Keuken'. In 2017 is restaurant Just door het restaurantplatform De Buik uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer van het Jaar. Het jaar daarvoor schopte Justin Niessen het tot finalist van het tv-programma MasterChef.

Artikel delen